Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Volfová se vzteká: „Kalouskův miláček“ hájí Araby. Feri jí spočítal lži

Autor: simao - 
5. května 2016
18:45

Demonstruje proti uprchlíkům, varuje před muslimy. Jana Volfová si však na obrazovce ČT24 vzala do úst také Araby v Teplicích, zaútočila ale i na snědého teplického radního Dominika Feriho (TOP 09). Ten se podle ní Arabů nemístně zastal. A navrch ho označila za „Kalouskova miláčka“. Feri to nenechal bez povšimnutí. Věnoval ataku Volfové jednu pořádně obsáhlou reakci na svém Facebooku. A vysvětlil, jak se věci s teplickými Araby mají.

Středeční pořad Události, komentáře na ČT24 byl obzvlášť výživný. A to nejen díky účasti hostů v podobě miliardáře Karla Janečka a moderátorky a charitativní organizátorky Lejly Abbasové, obhajujících myšlenky imigrace, ale především místopředsedkyně Bloku proti islámu Jany Volfové. Ta hýřila myšlenkami typu migrační invazní armády a migrantů přicházejících do Evropy zotročit místní obyvatelstvo.

Volfová, která se v rámci Bloku proti islámu rozhádala s islamofobem Martinem Konvičkou, se však pozastavovala i nad problémy přímo v Česku při dotazu, zda jen nevyvolává strach v lidech.

Volfová o Teplicích: Arab tam na chodníku klidně smete ženu

„Když už jsme u toho strachu, já jsem naopak přesvědčena, že řada těch lidí naopak pozná tu skutečnost. Podívejte se do Teplic. Já mám kolegyni Ivu Procházkovou, která v těch Teplicích žije, která mi říká, že je dneska velmi složité jít po teplické ulici. Že zatímco Čech jí jako ženě pomůže, vyhne se, tak ten Arab prostě jde a smete ji,“ tvrdila Volfová v Událostech, komentářích.

Při zmínce o Teplicích se však také pustila do teplického radního s nezaměnitelným afrem Dominika Feriho, člena opoziční TOP 09.

„A v Teplicích žije pan Feri. Je to dokonce radní, miláček pana Kalouska. Který by přece měl nechat dodržovat zákony, který by se měl starat o to, aby občané Teplic mohli žít svůj život normálně. A co se stane, když tam muslimové dělají poměrně velký nepořádek v těch parcích a neuklízí, tak on říká: To si holt musíme zvyknout. A šáhne do kapes těch občanů Teplic a vlastně nechá uklízet za peníze občanů Teplic,“ napadla Feriho Volfová. 

Video Arab Mahadi o Teplicích: Bez nás by tu nikdo nemohl žít. - Matěj Smlsal, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Teplickým lidem se prý Volfová nediví, že jsou naštvaní, když se jejich zvolený radní zastává Arabů. „Zákony mají být pro všechny stejné a ne abychom tolerovali menšinu, která si tu už může dovolit, co chce, na úkor té většiny, která to platí,“ dodala na ČT24 Volfová s tím, že pokud tam Arabové dělají nepořádek, mají odejít.

Feri: Arabové v Teplicích nejsou předvojem islamizace

Dominik Feri se na svém Facebooku vůči slovům Jany Volfové ohradil. „V Teplicích dle ní žije pan radní Feri, kterej říká občanům Teplic něco jako ‚Se s tím smiřte, že tu Arabové dělaj brajgl!‘. Ne, radní Feri už několikátý rok v kuse soustavně říká, že si máme zvyknout na přítomnost Arabů jako takových, ne na to, že dělají nepořádek,“ uvedl Feri.

„Důvod je nabíledni – Teplice jsou historicky lázeňské město a pokud nechceme prameny zavést sutí a stát se průměrným sudetským městem, tak si holt na přítomnost lázeňských hostů musíme zvyknout. Úvahy o tom, že by se Lázně Teplice (nevlastní je město) měly zaměřit na jinou klientelu jsou sice fajn, ale s ohledem na lázeňský trh nadmíru snové,“ pokračoval teplický radní.

Přidal ještě další myšlenky: „A také léta říkám, že tvrdit, že lázeňští hosté v Teplicích jsou předvojem islamizace, je naprosté nepochopení místního kontextu.“

Video Teplický radní Feri: Klaus a Zeman na uprchlících jen honí politické body. - Vera Renovica, Jan Brunclík
Video se připravuje ...
Feri také odmítl nařčení, že sahá do kapes občanů kvůli penězům na úklid po Arabech. Naopak upozornil, že Arabové nejsou v Teplicích zadarmo. „V minulém roce byl zaveden lázeňský poplatek a poplatek z ubytovací kapacity. Nadto zde lázeňští hosté bydlí, stravují se, využívají služeb, zkrátka povšechně ‚nechávají peníze‘. Jejich přítomnost poskytuje mnohým Tepličanům obživu a současně jsou poskytnuté statky a služby zdaněny (DPH, daň z příjmu fyzických a právnických osob) a na základě rozpočtového určení daní část z vybraných daní plyne do městského rozpočtu,“ reagoval Feri. 

Nespokojenost řady Tepličanů chápe i tak, že dnes již nemají takový prospěch z návštěvníků lázní jako v minulosti a mnoho z nich má dojem, že lázně více berou, než přinášejí. „Byl jsem Janou Volfovou nazván miláčkem Kalouska. Upřímně, jsem všechno, jen ne miláček Kalouska,“ dodal Feri, vedle politické kariéry toho času studující na pražských právech.

sendrasak ( 6. května 2016 11:02 )

To ospravedlňuje to, že lidé jako Volfová by měli především držet hubu.

1pepan ( 6. května 2016 10:39 )

Takže Tepličáci můžou být rádi, že díky nepořádným Arabům mají práci. Zajímavá myšlenka pana radního Freie. Kam by asi směřovaly lázeňské poplatky, kdyby Arabové nedělali bordel?

1pepan ( 6. května 2016 10:33 )

Aha, a to ospravedlňuje arabský bordel v Teplicích a jejich nadřazené chování?

eliska963852 ( 6. května 2016 10:26 )

 V březnu 2004 předsednictvo ČSSD Volfovou vyškrtlo z kandidátky listiny na Vysočině, oficiálně pro obvinění z finančních nesrovnalostí na střední škole, kde působila jako ředitelka.

dzery ( 6. května 2016 10:25 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa