Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ovčáček u Zemana nabral „panděro“. „Daň za práci,“ tvrdí někdejší „hubeňour“

Autor: kal - 
8. dubna 2016
18:20

Vysoká politika je plná protokolárních obědů, večeří a hektického způsobu života. Je to nemilosrdná ztučňující kúra. Své o tom ví už i mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. Když se ve čtvrtek objevil na televizní obrazovce, tentam byl hubený mládenec, který nastoupil na Hrad. Místo něj byl v záběru kamer pořádný „cvalík“. Ovčáček pro Blesk.cz uvedl, že to je daň za práci, která ho prý velmi těší.

To srovnání je očividné. Jiří Ovčáček po novinařině nastoupil na Hrad jako mluvčí prezidenta Zemana v prosinci 2013. O měsíc později – v lednu 2014 – ho můžete vidět na fotografii z dob jmenování vlády premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Vytáhlý hubený mladý muž kontrastuje s tím, který přišel ve čtvrtek do pořadu Máte slovo na ČT. Zatímco před dvěma lety na něm sako pomalu viselo, nyní ho přes břicho sotva dopnul. Pěkně se pod ním zakulatil.

„S nadsázkou řečeno, v politickém prostředí se šediví a přibírá na váze. Je to taková daň z této velmi zajímavé, leč hektické práce, kterou platím nejen já,“ řekl Blesku Ovčáček. „Neberu to ale nijak dramaticky. Drobnou zátěž odhodím v létě na pro mne již tradičních horských túrách. Takové Krkonoše vydají za desítky návštěv posilovny,“ dodal.

O „mekáči“, zelenině a krkonošských túrách

Mluvčí prezidenta sám připomněl, jak ho lidé letos začátkem roku zachytili v restauraci rychlého občerstvení. V „mekáči“ pojídal Big Mac, za což by ho výživoví poradci jen těžko pochválili. Že by ale za kila navíc mohla přemíra hamburgerů, odmítá. „Do zmíněného stravovacího zařízení se dostanu jednou za pár měsíců. Navíc je mou každodenní součástí jídelníčku čerstvá zelenina. Jde tedy o daň z hektického způsobu života, který politiku provází,“ řekl pro Blesk.cz.

Hradní hlas přiznal, že jeho hmotnost atakovala „metrák“. Křivka s kilogramy se ale v dobrý směr obrátila s příletem čínského prezidenta. „Posunul jsem se z 95 na 91,5 kilogramu,“ dodal Ovčáček.

Čtěte také: Vše o návštěvě čínského prezidenta v Praze

Podívejte se zblízka na Jiřího Ovčáčka:

sabartnok ( 9. dubna 2016 05:02 )

 Výživa Ovčáčka mě zajímá málo. Spíš čekám s kým se Altner šábne o to skoro půlmiliardový penále co má dostat od ČSSD.

sluft ( 9. dubna 2016 03:08 )

Blbost není deviace a Zeman je bezkonkurenčně nejhorší polistopadový prezident, říká Kolář Více na http://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/70253/blbost-neni-deviace-a-zeman-je-bezkonkurencne-nejhorsi-p olistopadovy-prezident-rika-kolar.html?utm_source=reflex.cz&utm_medium=copy

dozor3a ( 9. dubna 2016 03:05 )

Ty víš ho÷no kde a kdo je na charitách účastníkem, ty ani v ZOO. Bij se tu sám.

rumungro ( 9. dubna 2016 03:05 )

Žijeme si všichni líp díky Babišovi.

rumungro ( 9. dubna 2016 03:00 )

A co nafouknutý bříška malých hladových čerňoušků? Proč se na trpící nesložíte? Umírá tam víc dětí než v Tibetu!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa