Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Samkovou vyloučili z Bloku proti islámu. Za kritizování a vynášení informací

Autor: tmp - 
2. dubna 2016
09:45

Advokátka Klára Samková byla vyloučena z Bloku proti islámu. Informovala o tom sama na sociální síti. Podle hnutí vynášela informace a dávala mnoho kritických komentářů na Facebook. Informoval server Aktuálně.cz.

„Protože blok doposud evidentně neinformoval o tom, že jsem byla z tohoto sdružení vyloučena, sděluji nyní všem, že jsem byla ke dni 11. 3. 2016 vyloučena pro jeho údajné poškozování na veřejnosti,“ napsala Samková na Facebooku.

O jejím vyloučení se dozvěděla v dopise od předsedy Akční rady hnutí Roberta Metelce. Pro její vyloučení hlasovalo šest lidí, jeden se zdržel a nikdo nebyl proti. Podle Metelce Samková vynášela informace o vnitřních rozporech v bloku, měla několik kritických komentářů na sociální síti a všem členům rady rozeslala smlouvu o spolupráci s Úsvitem.



Spory měla Samková také s předsedou hnutí Martinem Konvičkou, kterého přitom původně zastupovala jako advokátka v době, kdy byl obviněný z podněcování k nenávisti. „Pan Konvička se nakonec rozhodl paní Samkovou vyměnit. Některé věci, které dělala, totiž nebyly košer,“ řekl mluvčí hnutí David Štěpán.

Samková se ale plánuje bránit. „Zvažuji podání žaloby na neplatnost vyloučení, protože ani vyloučit mě nezvládli v souladu se stanovami. Upřímně, jsem stále více a více zděšena, když vidím, kdo všechno se cítí být způsobilý k vedení této země,“ dodala.

Samková vstoupila do Bloku proti islámu poté, co odešla z Úsvitu přímé demokracie. Předtím působila v TOP 09.

tredan ( 3. dubna 2016 04:34 )

Zeman by se měl ČSSD kvůli stamilionové ráně omluvit, míní Paroubek Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-paroubkem-o-zemanovi-altnerovi-a-cssd-fbz-/domaci.aspx?c=A160402_0 90856_domaci_jw

gugga ( 2. dubna 2016 19:02 )

jedna věc je právně zastupovat "indiány", a druha věc její původ.

...... ( 2. dubna 2016 17:53 )

Na velkou?

...... ( 2. dubna 2016 17:50 )

Samková je kráva. A měla za muže cikána.

baIika ( 2. dubna 2016 17:31 )

Co podle tebe je, Indka? Podívej se na ni pořádně, kořeny nezapře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa