Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Špatná zpráva pro Janu Nečasovou: Soud zrušil její osvobození

Autor: simao, ČTK - 
31. března 2016
16:41

Byla to předčasná radost. Jana Nečasová (dříve Nagyová) skončila u soudu kvůli údajnému zneužití vojenské rozvědky ke sledování někdejší manželky Petra Nečase Radky. Dočkala se osvobozujícího verdiktu, ale spor není u konce. Soud totiž její osvobození zrušil.

Pražský městský soud ve středu v neveřejném zasedání zrušil osvobozující verdikt nad bývalou šéfkou kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS) Janou Nečasovou (dříve Nagyovou) a nad dalšími obviněnými v kauze údajného zneužití Vojenského zpravodajství.

Vyplývá to z justiční databáze Infosoud. Informaci potvrdila ČTK i mluvčí soudu Markéta Puci s tím, že písemná podoba usnesení zatím není vypracována.

„Rozhodnutí soudu I. stupně zrušeno a věc vrácena soudu I. stupně k novému projednání,“ uvádí justiční databáze pod příslušnou spisovou značkou. Na usnesení soudu dnes upozornila ČT24.

Nečasovou, dva někdejší šéfy Vojenského zpravodajství Ondřeje Páleníka a Milana Kovandu a zpravodajce Jana Pohůnka tak čeká druhé kolo veřejného hlavního líčení u Obvodního soudu pro Prahu 1. Za zneužití pravomoci hrozí pětici až pětileté vězení.

Podle obžaloby nechala Nečasová na podzim 2012 sledovat Vojenským zpravodajstvím manželku tehdejšího premiéra Radku, aby na ni sehnala kompromitující materiály. Kauza vedla k pádu vlády, Nečas se později rozvedl a vzal si Nagyovou.

Soudkyně obvodního soudu Helena Králová loni dospěla k závěru, že se žádný trestný čin nestal. Z odůvodnění jejího verdiktu vyplývá, že důležitá byla mimo jiné svědecká výpověď Nečase, který u soudu hovořil kvůli utajovaným informacím za zavřenými dveřmi.

Soudkyně uvedla, že Nečas potvrdil své tehdejší obavy o rodinu – na zpravodajce se prý obrátil, aby prověřili situaci, přičemž Nagyová jim pouze zprostředkovávala komunikaci. Zprošťující rozsudek vyvolal diskuse. Státní zástupce se proti němu odvolal s tím, že se Králová nevypořádala s řadou důkazů.

janek88 ( 15. srpna 2016 17:35 )

Helena Králová je vysoce nebezpečná psychopatická soudkyně, po mém odvolání mi trest ještě úmyslně přitížila i přesto že jsem se pošozené omluvil a svého činu jsem litoval a prosil jsem jí o odpuštění trestu z důvodu hledání zaměstnání. Tato soudkyně zločince osvobozuje a nesmysly trestá nepřiměřeně, hanba tomuto psychicky narušenému člověku!!!!!!! smaž se v pekle ty kurvo soudní, kéž by sis to přečetla za to jak si mi zničila život!!!!!

RiddleMe ( 16. června 2016 19:10 )

"Názorová integrita". Stejný soud, stejná soudkyně, jiný výsledek: ve slovníku citátů pod heslem "Definice šílenství dle Einsteina, lvl. kajman1" ("Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky.")

RiddleMe ( 16. června 2016 17:58 )

Das ist ganz recht! Es war echt Sch(p)alk...!! https://de.wikipedia.org/wiki/Schalk (Rozdíl mezi slovy kosmický a komický je taky v jednom jedinym písmenu, žeáno...)

RiddleMe ( 16. června 2016 16:32 )

Baže, já to slyšel taky, že sou propojený - prej dokonce takovou podzemní trubkou z Ládví až na Čerňák...!! Upe s Váma souhlasim, co spadá jurisdikčně pod Prágl by se mělo soudit v HorníDolní, žejo, páč vobyčejnej pracující čovek by si neukák elita neelita, vod čeho máme vidle a lopaty přece - dyk je to logický... Vót dialektika...

havran2 ( 13. června 2016 10:32 )

TA UŽ MĚLA DÁÁÁVNO HAČAT ! ! ! KDE TO VÁZNE ? ? ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa