Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Stejně bychom tě vyhodili, vzkázal Kalousek Lukšovi. Ten končí kvůli agresi svého šéfa

Autor: zst, ČTK - 
31. března 2016
09:01

Jeden ze zakladatelů strany TOP 09 Pavol Lukša opouští své stranické kolegy. Na vážkách byl podle svých slov už celý poslední rok. Jako důvod uvedl nesouhlas se směřováním strany pod vedením nového předsedy Miroslava Kalouska. Ten ke kroku starosty Čeladné vzkázal, že by Lukšu pro jeho proruské názory a xenofobii stejně vyhodil. Lukša podle něj neunesl „ústup ze slávy“.

„Přestože jsem v roce 2009 spoluzakládal TOP 09, po bedlivém uvážení jsem se rozhodl s definitivní platností k 31. březnu 2016 tuto stranu opustit,“ napsal Lukša v prohlášení, které rozeslal novinářům.

Nemohu se ztotožnit s dnešní orientací politiky TOP 09 prezentovanou především Miroslavem Kalouskem. Ta obsahuje ve většině případů pouze útoky, agresivitu a nenabízí žádná řešení. Zcela opomíjí práci ve prospěch občanů,“ vysvětlil své rozhodnutí Lukša, který byl až do posledního sněmu strany jejím místopředsedou.

„Já si nemyslím, že TOP 09 by musela být politickou stranou, která je stále konfrontační. A já jsem nabyl dojmu, že jediná věc, kterou v poslední době máme, je konfrontace, a to takřka denně a s každým, a já si myslím, že to není dobře,“ řekl Lukša.

„Do krajských voleb je ještě daleko, ale určitě ne v dresu hnutí nebo strany, které jsou v současné době známy na naší politické scéně,“ poznamenal směrem k blížícím se krajským volbám.

Podobně jako Kalousek si i Lukša v minulosti prošel KDU-ČSL, ze které ale vystoupil, aby mohl být v roce 2009 u zrodu nového uskupení kolem Karla Schwarzenberga. S přestávkami je starostou obce Čeladná na Frýdecko-Místecku od roku 1994.

Kalousek: Alespoň jsme ho nemuseli vyloučit

„Já to vítám a je to od něj hezké. Kvůli jeho názorům bychom se s ním museli stejně rozejít,“ komentoval konec Lukši ve straně její současný předseda Miroslav Kalousek s narážkou na to, že bývalý místopředseda má jiné názory například na postoj k Rusku a že má aktuálně blíže třeba k Úsvitu.

„On neunesl svoji nepodporu ve straně. Nějaký důvod uvést musel,“ reagoval na důvody rezignace Kalousek. Lukšovo další působení v politice komentovat nechtěl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zdenkk ( 7. dubna 2016 19:11 )

zdenkk ( 7. dubna 2016 19:06 )

Důchodci, i ti co tam brzy budete, pamatujte si to do voleb !!! Top 09 proti navýšení pro důchodce : 200,-Kč !!! Nikdo z TOP 09 nehlasoval pro zvýšení důchodů od 1.ledna 2017 !!! Nesouhlasilo 13 : Zdeněk Bezecný, Jan Farský, Petr Gazdík,Leoš Heger, Václav Horáček, Jiří Koubek ,Marek Ženíšek,Věra Kovářová, Michal Kučera, Helena Langšádlová, František Laudát,Jaroslav Lobkowicz (Plzeň), Karel Tureček Nepřihlášeni: 4. Nina Nováková, Stanislav Polčák, Karel Schwarzenberg(usnul), František Vácha Zdrželi se: 3: Jiří Skalický, Anna Putnová, Gabriela Pecková Omluveni: 6: Markéta Adamová, Jitka Chalánková ,Daniel Korte, Miroslav Kalousek,Rom Kostřica, Herbert Pavera ____________________________________________________________________________ Všichni z TOP 09, ale hlasovali pro zvýšení platů poslanců o 7000,- Kč !!! !!! ... za TOP 09 pro BYLO VŠECH .............26 poslanců !!!

mrd.vola ( 31. března 2016 23:23 )

ale pohopil jsi to dobbše zm.rde

rumungro ( 31. března 2016 16:36 )

-zdenekk- tvoje duševní výrony mají kvalitu impotenta,ale jinak jsi na diskusích zpestřením.

rumungro ( 31. března 2016 14:33 )

Jak vidno,na diskusi už destrukce TOPáků vypukla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa