Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ministryně Valachová po návštěvě v Ústeckém kraji, který odmítá inkluzi: Nejsme v rozporu

Autor: Jana Ulrichová - 
24. března 2016
07:00

Do Ústeckého kraje, jehož zastupitelé odmítli inkluzi, přijela včera ministryně školství Kateřina Valachová (39, ČSSD). Po setkání s hejtmanem prohlásila, že nejsou v rozporu. Hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM) její nadšení rozhodně nesdílel…

„Těžko by někdo odmítl to, aby dítě bylo vzděláváno v nejlepším zájmu. Důležité je říct, že školu si volí rodič,“ tvrdila ministryně Valachováa dodala, že peníze na začlenění dalších dětí se speciálními potřebami do běžných škol kraje dostanou. Ústecko na tom bude podle ní ještě lépe, protože dosud se peníze přidělovaly na žáka a od 1. září budou zohledňovány jejich konkrétní potřeby.

Hejtman řekl, že se shodli na tom, že Ústecký kraj je v tomto ohledu specifický. „To, co budou v jiných krajích teprve zavádět, my už tady právě s ohledem na složení obyvatel máme,“ řekl a dodal, že panuje spíš obava o to, co se stane, pokud děti, které chodí do praktických a speciálních škol, budou muset do běžných škol.

„To by bylo pro některé základní školy neúnosné,“ řekl. Podle něj jedna schůzka s ministryní nestačí, chce se s ní sejít znovu a společně navštívit některé školy, kterých se společné vzdělávání týká.

Hejtman Oldřich Bubeníček byl včera připraven navštívit základní školy v kraji společně s ministryní. Ta ho ale obešla a školy v Litoměřicích a v ústeckých Neštěmicích si prošla bez něj. S učiteli tam podle svých slov hovořila hlavně o školních družinách a tělocvičnách.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hejhej ( 25. března 2016 08:40 )

Valachová je zatím nejhorší ministryni, ikdyž ty před ni něbyli taky nic moc. Debil ministr, který vymyslel financování podle počtu žáků ve třídě. Rozrůstají se hlupáci s maturitou a diplomem z VŠ. Rozrůstají se zbytečně další školy, je spousta soukromých škol pro pitomce, ale prachaté rodiče. Inkluze je úplně zbytečná a bude stát daňové poplatníky miliardy. Tato vláda jenom vymýšlí komise, asistenty a další zbytečná místa, administrativa se jenom rozrůstá a výsledky jsou nulové, stejně jako Dienbierovo ministerstvo.

rumungro ( 24. března 2016 17:39 )

Naneštěstí se jedná o direktivu z Bruselu, který už na srovnání okurek v česku, vyčlenil dotace.

s_kures ( 24. března 2016 12:03 )

Jsem rodič a učitel. Doufám, že poslanci do příštího projednávání školského zákona prohlédnou, a odmítnou rušení vzdělávacího programu pro žáky s lehkou mentální retardací a také rušení praktických škol. Lhaní paní ministryně, že se nic nemění a nic neruší, je už trapné. Děkuji zastupitelům Ústeckého kraje. Ve všech volbách budu volit zastupitele, kteří se proti "inkluzi po česku" staví.

zednik ( 24. března 2016 10:25 )

 Už jsem na ty její diplomatické nicneříkající a všeobjímající odpovědi alergický. Pořád jen kecy o to, že konečné slovo do jaké školy bude dítě chodit bude mít rodič. Ale o tom to je ! Řada rodičů si nikdy nepřipustí, že jejich nevzdělatelné , nevychované a nepřizpůsobivé dítě s psych. poruchama není úplně ideální žák a spolužák v běžné ZŠ. Pomocnou školu berou pro svého tydýta jako útok na svoje lidská práva.

moiaza ( 24. března 2016 09:12 )

 Jeden hrobař školství nestačí. Proč by nemhlo být více hrobařů? Když zničit úroveň školství, tak důkladně. Paní Valachové se to úspěšně daří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa