Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Konvičkovci a Úsvit jména nespojí, zastavilo je vnitro. Kvůli právům muslimů

Autor: ČTK, simao - 
22. března 2016
16:00

Chtěli se jmenovat Úsvit s Blokem proti islámu, ale ostrouhali. Společnou snahu předsedů obou hnutí válečného veterána Miroslava Lidinského a islamofoba Martina Konvičky nabouralo vnitro. Lidinský a Konvička, kteří ruku v ruce varují před šířením islámu a vezou se na protiimigrační vlně, se chtějí bránit soudně.

Ministerstvo vnitra nepovolilo straně Úsvit – Národní koalice přejmenování na Úsvit s Blokem proti islámu, uvedl dnes šéf Úsvitu Miroslav Lidinský.

Úsvit se bude proti rozhodnutí bránit soudně. Změnu názvu strany schválily orgány Úsvitu i Bloku proti islámu na společné ideové konferenci v Praze na konci února. Konference měla dát najevo větší propojení Úsvitu s Blokem proti islámu a také představit volební program pro letošní krajské i senátní volby.

Jenže Lidinský dnes na tiskové konferenci ve sněmovně potvrdil, že nastal zádrhel. Ministerstvu vnitra vadila formulace z programu, že se „Úsvit zavazuje čelit celoevropským úpadkovým trendům a nezodpovědnému přílivu nepřizpůsobivých migrantů rozvracejících Evropu“.

V kombinaci s novým názvem by mohla vzbudit přesvědčení, že cíle strany směřují k popírání rovných práv a svobod občanů vyznávajících islám, citoval Lidinský z rozhodnutí ministerstva.

Předseda Bloku proti islámu Martin Konvička uvedl, že se jeho organizace k žalobě proti odmítnutí registrace nového názvu strany připojí. Zároveň by podle tiskové zprávy Úsvitu měla padnout i další žaloba z důvodu poškození pověsti strany.

eda22 ( 22. března 2016 21:35 )

Pánové, ta vaše ranní tiskovka ve sněmovně na tělech obětí z Bruselu, to byl opravdu hnus. Parazitovat tímhle na lidském neštěstí ve snaze urvat hlasy pár nevzdělaných blbů může jenom absolutní lidské dno.

eda22 ( 22. března 2016 17:04 )

Zvažoval jsem, jestli na tuhle češtinářskou perlu reagovat, ale kvůli věcné stránce musím - ministři a poslanci prověrku nepotřebují.

rumungro ( 22. března 2016 16:48 )

Jak mohlad Pelikán projít bezp. prověrkou, když jeho bratr vyznává korán vybízející zabíjet všechny nemuslimi ?! Zatím ještě pořád žijeme v Česku !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa