Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zemanův náročný den: Po setkání s marockým králem přál Fotbalistovi roku

Autor: tmp, ČTK - 
21. března 2016
21:36

Prezidenta Miloše Zemana čekalo po návštěvě marockého krále Muhammada VI. další setkání, tentokrát sportovní. V Obecním domě se totiž sešel se členy národního fotbalového týmu. Právě tam proběhlo vyhlášení ankety Fotbalista roku 2015, kterou poosmé vyhrál brankář Petr Čech.

Na setkání s prezidentem Milošem Zemanem si fotbalisté z drtivé většiny oblékli červené kravaty a na společné fotografii tak vypadali jako skutečný tým.

Jako první vyhlásil trojnásobný vítěz Tomáš Rosický vítěze Talentu roku. Tím se za rok 2015 stal Václav Černý. Do Síně slávy pak vstoupili fotbalisté z týmu roku 1976, kdy vyhráli mistrovství Evropy v Bělehradě. Do Síně slávy je uvedla ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD).

Českým Fotbalistou se po roční přestávce stal brankář Petr Čech. Gólman Arsenalu a rekordman ankety FAČR celkově triumfoval poosmé v kariéře. Na druhém místě za rok 2015 skončil loňský vítěz sparťan David Lafata, třetí byl Vladimír Darida z Herthy Berlín. Mezi trenéry pošesté za sebou vyhrál reprezentační kouč Pavel Vrba. Ocenění Talent roku získal Václav Černý z Ajaxu Amsterodam. Fotbalistkou roku se pak stala Kateřina Svitková. Trenérem roku se stal Pavel Vrba.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

japos22 ( 21. března 2016 22:56 )

 Nesnáším "hvězdu" Nedvěda, hlavně když mluví, když kope je to lepší

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa