Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Valachová sestavila inkluzivní tým. Má ale háček. Je tam i muž, který o tom neví

Blesk zahájil projekt „Stop škodlivé inkluzi“. Společné vzdělávání všech žáků prosazuje ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD).
Blesk zahájil projekt „Stop škodlivé inkluzi“. Společné vzdělávání všech žáků prosazuje ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD).  (Autor: Sport - Pavel Mazáč a archiv Blesku)
Autor: red - 
17. března 2016
18:46

Ministryně školství Kateřina Valachová (39, ČSSD) na jednání se zástupci Asociace krajů a Svazu měst a obcí představila svůj plán školení a seminářů pro učitele, ale i personální obsazení Expertního týmu MŠMT pro společné vzdělávání. Někdo ani netuší, že v něm je.

Mezi dvaceti dvěma zástupci týmu, který „sdružuje zástupce asociací škol, neziskových organizací a dalších aktérů, pedagogicko-psychologických poraden, fakult vysokých škol i odborníků z praxe“ nechybí pochopitelně představitelé neziskových organizací. Za Open Society Fund Mgr. Veronika Doležilová, za Člověka v tísni Šimon Pánek, za ČOSIV pak Klára Laurenčíková. V týmu, který se bude zabývat otázkami provádění společného vzdělávání, nechybí ani Bohumil Kartous, vedoucí komunikace EDUinu (více o propojení ministerstva s neziskovými organizacemi najdete ZDE).

Video  Přehledně: Jak si vysvětlit premiérovy výroky k inkluzi škol?  - Zuzana Štíchová, Petr Soukup
Video se připravuje ...


Zarážející na seznamu je i rozpor v odkazech ministerstva. Zatímco na stránkách figuruje i jméno Stanislava Drbouta z Asociace speciálních pedagogů, v jiném odkazu ministerských stránek chybí. Sděluji, že kolega Stanislav Drbout se svou účastí v tomto týmu osloven byl, ale žádný souhlas ke svému zařazení to tohoto „expertního“ týmu nedal,“ uvedla Marcela Bernardová z Asociace speciálních pedagogů. Podle informací Blesku pan Drbout pouze sdělil, že tento požadavek ze strany MŠMT přednese Radě ASP ČR a ta posoudí, společně s ním, nakolik je požadavek ze strany MŠMT pro asociaci přijatelný.

Video  Sobotka - Inkluze  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa