Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ministr Pelikán je v nemocnici. A kvůli operaci tam pár dní zůstane

Autor: Jaroslav Šimáček - 
17. března 2016
15:35

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) je od čtvrtečního rána v nemocnici. Vyrazil na plánovaný, ale zatím nespecifikovaný operační zákrok. Podle mluvčí jeho resortu Terezy Schejbalové nešlo o nic náhlého a neočekávaného. Několik dní si tam však Pelikán pobude.

„Šlo o dlouhodobě plánovaný operační zákrok, ale o nic vážného. Několik příštích dní nicméně bude v nemocnici. Další podrobnosti sdělovat nechceme,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí ministerstva spravedlnosti Tereza Schejbalová.

Potvrdila, že ministr Pelikán je v nemocnici od čtvrtečního rána. „Není to ale nic tajného. Před čtrnácti dny na to upozorňoval v jedné z diskuzí i pan prezident Zeman, který se chtěl s panem ministrem domluvit na setkání, ale odložili to na duben,“ dodala Schejbalová.

Robert Pelikán má za sebou již více než rok ve funkci. V čele ministerstva nahradil Helenu Válkovou (ANO). Mimo pracovní výkony na sebe upoutal pozornost mimo jiné tím, že do svého úřadu vyráží příležitostně na kole. 

Při józe si v minulosti přetrhal vazy

Vedle toho je však Pelikán také vášnivým jogínem. S tím je ale spjato i jedno jeho nepříjemné zranění z minulosti. 

„Mě k tomu vedla nějaká dáma. Tak už to bývá. Cherchez la femme (Za vším hledej ženu - pozn. red.),“ říkal loni rádiu Impuls, co ho k józe přivedlo. Z toho, co prý na začátku vypadalo jen jako občasné zacvičení si, se vyvinula součást Pelikánova života. V jednom momentě však poměrně bolestivá.

V roce 2014 si právě při cvičení ve své kanceláři přetrhl vazy v koleni. O tomto svém zranění Pelikán pronesl: „To se mi tedy opravdu stalo, to ukazuje, že zas tak dobrý jogín nejsem. Dělal jsem takový dosti komplikovaný cvik. Ale když se při józe zraníte, tak to znamená, že špatně posloucháte svoje tělo, že jste to vlastně ještě vůbec nepochopil, ale po tom zranění mám pocit, že teď už jsem to trošku pochopil.“

Musel operativně řešit právě zdravotní problémy tohoto typu, nebo něco jiného? O tom nyní ministr mlčí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pavel215-evzen-02 ( 17. března 2016 19:19 )

Myslel jsem tu lobotomii.

pavel215-evzen-02 ( 17. března 2016 19:04 )

Je vidět, že s tím máš osobní zkušenost, zeptáme se tedy tebe.

aIIahakbar ( 17. března 2016 18:58 )

Běžte do pr.dele oba, dementi

majojo ( 17. března 2016 17:43 )

Igor Hnízdo.

majojo ( 17. března 2016 17:41 )

Copak, transplantace mozku?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa