Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman údajně volal do Kremlu. Putina měl žádat o pomoc s unesenými Čechy

Autor: Vera Renovica - 
16. března 2016
08:45

„Nebav se tolik s Ruskem,“ vzkazují prezidentovi Miloši Zemanovi (71) oponenti. Někdy se to ale »šikne«. Právě telefonát s ruským prezidentem Vladimirem Putinem (63) totiž možná zachránil pětici Čechů unesených v Libanonu.

Hrad nechce o supertajném telefonátu, o němž informoval server Neovlivni.cz, nic prozrazovat. Takže jen naznačuje.

„Prezident využil všech svých pravomocí. Co se týče telefonátu s Vladimirem Putinem, o tom nic nevím. A i kdybych věděl a bylo to tak, v případě diplomatických záležitostí informace nezveřejňujeme,“ řekl serveru Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezident už jednou dostal »přes prsty«, když mluvil o unesených Češkách v Pákistánu, a od té doby je zdrženlivější. Připustil však, že únosci z Libanonu poslali i dopis na Hrad.

Proč kontaktovat zrovna Putina? Ruští vojáci působí mimo jiné v Libanonu; oficiálně bojují s islamisty, neoficiálně proti opozici syrského prezidenta Bašára Asada. A právě proasadovské síly se podle informací prosáklých ze zpravodajských služeb účastnily plánu vyměnit Čechy za lahodnější sousto.

Vojenský zpravodaj Martin Psík a s ním ještě dva novináři, advokát a tlumočník uvázli v síti únosců v červenci loňského roku, od letošního února jsou šťastně doma. Česko za ně vydalo libanonské straně u nás zadržovaného Alího Fajáda, jehož si kvůli spolupráci s teroristy žádaly Spojené státy.

Martina159 ( 16. března 2016 22:57 )

Krásný večer přeji! Udělejte dobrý skutek a vyplňte studentce dotazník zaměřený na chování spotřebitele na trhu bankovních služeb. Dotazník se vztahuje POUZE na domácnosti s čistým příjmem na osobu nižším než 10 000 Kč. Výsledky budou sloužit jako podklad pro tvorbu doporučení pro tento typ domácností. Děkuji mockrát všem za ochotu a pomoc! http://umbrela.mendelu.cz/vyzkumy/vyzkum?id=1373

tgbg ( 16. března 2016 16:58 )

Zeman zrádce národa. Putler má si velkou řiť. Že Milošu.

zada ( 16. března 2016 10:40 )

 Blesku tobě se k dohestaci prezidenta hodí konspirace všeho druhu. A kdyby požádal o pomoc na záchranu českých lidí, je to špatně??? Blesk by je tam nechal, hlavně že by se "pomstil" Putinovi. No skvělý!!!!!!! I kdyby to byla pravda, tak bych nechtěl bých vedle těch kteří za to Zemana odsuzují, nechtěl bych s nima být v zákopech nebo tam kde jde o život. Jejich podělaná rádobyhrdost by stála moc lidí život!!!

radar666 ( 16. března 2016 10:12 )

Tihle novinářští spekulanti nedají pokoj.Už jen ten začátek článku..."Zeman údajně ", usvědčuje tyto americké řiťolezce z úmyslné lži.Sami totiž nic nevymyslí a pouze papouškují to,co jim USembassy a Shapiro nakukají! V české mediální žumpě se totiž bez požehnání amíků nic nesmí dělat.Tento článek je toho zářným příkladem.Americká propaganda,nic víc,nic míň !

tgbb. ( 16. března 2016 09:59 )

Takže máme Zemanovi děkovat. Příště se přijde na to, že vynalezl žárovku a jako první objevil Ameriku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa