Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman bude prezidentem zas, míní Klaus. A nikdo jiný prý v souboji nemá šanci

Autor: ČTK, kal - 
8. března 2016
16:20

Prezident Miloš Zeman bude podle názoru jeho předchůdce Václava Klause znovu kandidovat na prezidenta. Považuje proto za bezpředmětné, aby se o funkci ucházel někdo jiný. Klaus to řekl v úterním rozhovoru ČTK.

„Podle mého názoru prezident Zeman bude kandidovat ve druhém volebním období a zdůrazňuji, že to nemám z jeho osobního výroku, který by mi sdělil, aby nebyla mýlka. Ale z jeho chování tak dedukuji. A proto se mi zdá naprosto bezpředmětné, aby se někdo jiný pokoušel o prezidentskou volbu,“ řekl bývalý prezident na otázku, zda bude zvažovat svou vlastní kandidaturu. V minulosti se hovořilo o tom, že by se mohl opět o prezidentskou funkci ucházet.

Na otázku, zda Zeman má podle jeho názoru silnou voličskou podporu, Klaus odpověděl: „To myslím, že při beznaději na naší politické scéně má, a v tomto smyslu si ji zaslouží.“

Klaus byl hlavou Česka deset let, ve funkci ho poté vystřídal jako poprvé přímo volený prezident Zeman. O víkendu Zeman při oslavě svého tříletého působení na Pražském hradě svým příznivcům řekl, že se na Hradě možná ještě několikrát potkají. Podle svého mluvčího Jiřího Ovčáčka to byl jasný vzkaz o tom, že Zeman o možnosti znovuzvolení velmi intenzivně přemýšlí.

Bývalé politické oponenty Klause a Zemana v poslední době několik témat spojuje. Tím nejvýraznějším je odpor k migraci.

Podívejte, jak je Klausovi se Zemanem společně dobře:

cantre ( 8. března 2016 19:48 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé informace : http://dampres.blogspot.cz/

bestdrink ( 8. března 2016 18:54 )

Všimni si jak nemá sovca co říct, tak mává knížetem Levičák zas.rrranej

bestdrink ( 8. března 2016 18:51 )

Je už votrva probírat prezidentovy slova, kroky, činy. Uměl se chovat.

sovca ( 8. března 2016 17:40 )

Když mohl kandidovat spící kníže,tak proč ne Zeman?

jikar ( 8. března 2016 17:21 )

Zeman ví, že vulgární(lidové) výrazy mu zajišťují popularitu. Sám se vyjádřil, že 75% voličů jsou debilové. Ti ho také zvolili a budou nadšeně volit i příště. Věděl, že pokud budou volit "debilové", má šanci a proto prohlásil, že se jinak o prezidentství ucházet nebude. Každý má to, co si zaslouží. Ale uvědomte si, že za 2 roky bude kandidovat už jenom 75-ti letá troska.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa