Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

„Jsou jako odjištěný granát.“ Starosta Kmetiněvsi volá na mladé vrahy politiky

Autor: Václav Lang - 
24. února 2016
06:14

Starosta středočeské Kmetiněvsi Ludvík Kvapil před šesti lety zahájil tažení za snížení hranice trestní odpovědnosti mladistvých. Pod jeho petici se od té doby podepsalo 570 tisíc lidí. V souvislosti s nedávnou tragédií v Teplicích, kde 14letý hoch údajně ubodal o rok mladší přítelkyni, svou snahu oživuje. Jak řekl ve Studiu Blesk, očekává, že se před volbami tohoto tématu chopí konečně i politici.

Kvapilovi vadí především to, že lidé, kteří například spáchají vraždu, ale jsou mladší 15 let, vyváznou s čistým trestním rejstříkem a soud na ně hledí jako na bezúhonné. „Přece není možné, aby vrah měl čistý trestní rejstřík, aby tito lidé nebyli nikde třeba evidováni. To je, jako když vezmu odjištěný granát, hodím ho na Václaváku mezi lidi a budu někde nahoře u Václava čekat, kdy to bouchne,“ uvedl v rozhovoru pro Blesk.cz.

Před šesti lety inicioval v reakci na zavraždění 13leté dívky stejně starým chlapcem v Kmetiněvsi tzv. Kmetiněvskou výzvu. Petici za snížení hranice trestní odpovědnosti od té doby podepsalo přes půl milionu lidí. Politici ji ale dosud nevyslyšeli.

Starosta Kmetiněvsi Luděk Kvapil ve Studiu Blesk Starosta Kmetiněvsi Luděk Kvapil ve Studiu Blesk | Blesk - Robert Klejch

Starosta tvrdí, že změna by mohla přijít nyní před volbami. Brutalita mladistvých podle něj stoupá a politici by si mohli toto téma osvojit ve volbách. „Jestliže chtějí ten zákon změnit, tak mají nejvyšší čas, aby začali,“ řekl.

Podívejte se na rozhovor s Luďkem Kvapilem ve Studiu Blesk:

Video Starosta Kmetiněvsi Luděk Kvapil ve Studiu Blesk - Blesk TV
Video se připravuje ...

salto ( 24. února 2016 13:09 )

Správně a taky ukřižovali Ježíše, pakáž komunistická

duchodcel ( 24. února 2016 12:20 )

Co není za uplatu to politici neřeší

lipno ( 24. února 2016 10:26 )

Ty sklapni, budoucí vrahu a současný zblblíku

tgbg ( 24. února 2016 10:14 )

Proti snížení trestní odpovědnosti jsou hlavně komunisti. Jsou to většinou parchanti komunistických vyvrhelů, kteří páchají ty nejohavnější zločiny.

msamec3 ( 24. února 2016 07:46 )

dobry den také si myslim kdyby zabili nejakemu politikovi dite tak hranice veku pro stihani je ihned dole aspoň jde videt jak serou na normalni lidi a ještě ktomu sem berou tu uprchlickou chamrat které cpou peníze a na nase deti a lidi není

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa