Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zemanův miláček Hůlka: To měl Konvičku shodit z pódia? Já fašouny nenávidím

Autor: zst - 
20. února 2016
11:55

Zpěvák Daniel Hůlka prohlásil, že nenávidí fašisty. Uvedl to v rozhovoru pro magazín deníku Právo, kde mluvil o svém vztahu s prezidentem Milošem Zemanem a jeho vystoupení na Albertově 17. listopadu po boku Bloku proti islámu Martina Konvičky. Prezidenta se v aféře, ve které hlavu státu ostře kritizoval i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), zastal.

Že je Daniel Hůlka výrazným příznivcem prezidenta Miloše Zemana, není žádné tajemství. Však byl jedním z promotérů jeho předvolební kampaně. Teď ale populární zpěvák popsal, jaký vztah se Zemanem vlastně má a jak se seznámili.

„Kamarádím se s Oldou Lichtenbergem, producentem divadla Broadway, který se léta s Milošem Zemanem zná. Jednou za ním šel na návštěvu a vzal mě s sebou,“ popsal začátek přátelství se současným prezidentem Hůlka. Prý si okamžitě padli do noty.

Hůlku od věrné podpory neodradila ani Zemanova sprostá slova nebo vystoupení po boku extremistů na pražském Albertově. „Ten projev (vulgarity v živém rozhlasovém vysílání) byl Zemanova úmyslná provokace, a pokud jde o to, že se ocitl vedle Konvičky, tak to nebyla jeho vina,“ je přesvědčen Hůlka. „Těžko můžeme chtít po prezidentovi, aby hlídal každého, kdo se vecpe na pódium, ze kterého mluví. To ho měl z toho pódia shodit, nebo co? Za sebe můžu říct, že fašouny nenávidím,“ prohlásil zpěvák.

Z uprchlíků mám strach, nedokážeme je rozlišit

Ani v otázce uprchlíků není názor Daniela Hůlky od prezidentova daleko. „Převládá u mě strach – mezi uprchlíky je spousta těch, kteří utekli před válkou a zaslouží si pomoc, ale je mezi nimi i spousta těch, před kterými ti druzí utekli. A my je nedokážeme rozlišit,“ podotkl směrem k nefunkčním hotspotům a selhávající identifikaci cizinců.

Na téma migrace prý pravidelně mluví i se Zemanem. „Když se setkáme, mluvíme o všem možném. On je úžasný debatér, je radost s ním o něčem hovořit. Má neuvěřitelný přehled,“ míní Hůlka o hlavě státu.

Nepohoršilo ho ani to, že prezidentovou oblíbenou kapelou je legendární švédská popová skupina ABBA. Nepokoušel se to ale prý Zemanovi vymluvit. „Proti gustu žádný dišputát. Nedělali pořád jen špatnou muziku, ale můj šálek kávy to není,“ poznamenala hudební legenda.

Video se připravuje ...
Další videa