Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dohra Ransdorfova parte na webu. Za „židoku*vy“ jde KSČM ostře do vlastních řad

Autor: Václav Lang - 
19. února 2016
05:00

Lounský komunista Tomáš Ploc, který na sebe upozornil výrokem o „židoku*vách“, by měl opustit stranu, jeho chování je prý odporné a pouhé distancování se od něj nestačí. Takové výroky zazněly poté, co lounská buňka KSČM v úterý uzavřela kauzu s jeho vulgárním vyjádřením k úmrtí europoslance Miloslava Ransdorfa, přičemž výsledkem bylo distancování se od jeho výroků. Drsné reakce překvapivě nepřišly zvenku, ale zevnitř strany, přesněji řečeno od místopředsedů a poslanců KSČM.

„Jde o zcela odporné chování a distance strany s výzvou ke slušnosti je naprosté minimum,“ reagoval pro Blesk.cz místopředseda KSČM Jiří Dolejš. „Spojení takového hulvátství s rasismem nepatří do slušné společnosti – a slovník nácků nepatří ani na levici, která s takovým extrémem bojovala,“ dodal.

Podotknul, že i jemu občas lidé nadávají do „židoku*ev“. „Takový hnůj okamžitě mažu z adresáře lidí, se kterými jsem ochoten se bavit,“ uzavřel.

Tento svůj příspěvek Ploc následně ze sociálních sítí odstranil. Tento svůj příspěvek Ploc následně ze sociálních sítí odstranil. | Facebook Tomáše Ploce

Termín „židoku*vy“ použil člen lounské KSČM a někdejší kandidát do lounského zastupitelstva Tomáš Ploc. Po lednovém úmrtí komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa umístil na Facebook jeho parte s doprovodným komentářem, v němž tvrdil, že Ransdorf „věděl příliš mnoho o praktikách ‚židoku*ev‘, které podporují genocidu Slovanů a vytvoření společnosti otrokářského systému, známého pod pojmem NWO, a nadvládu Židů z pokolení Rockefellerů a Rothschildů“. Později upřesnil, že mířil na ty, „kteří řídí politiku světa v náš neprospěch“.

V úterý se tímto výrokem zabýval výkonný výbor lounské organizace KSČM, který případ uzavřel usnesením, v němž se od vyjádření distancuje a Ploce vyzývá, aby se napříště zdržel podobných komentářů. Sám předseda tamní organizace Stanislav Rybák už dříve pro Blesk.cz uvedl, že to nebylo poprvé, kdy Plocovi vyčítali podobné chování na sociálních sítích.

Jiří Dolejš nebývale ostře zkritizoval svého spolustraníka. Jiří Dolejš nebývale ostře zkritizoval svého spolustraníka. | Foto Blesk - Martin Hurda

KSČM: Měl by zvážit přestup

Vedení KSČM ale takový trest vidí jako příliš mírný. „Domnívám se, že výrok Tomáše Ploce v žádném případě neodráží stanovisko většiny členů strany a rozhodně to není stanovisko oficiální. KSČM Louny má právo se s danou situací vypořádat podle vlastního uvážení. Sama bych však očekávala tvrdší reakci,“ uvedla pro Blesk.cz například europoslankyně Kateřina Konečná.

„KSČM nikoho nevylučuje, ale pan Ploc by měl podle mého názoru sám zvážit, zda by mu program jiné strany nebo hnutí nebyl bližší,“ reagovala dlouholetá poslankyně a šéfka sněmovního petičního výboru Zuzka Bebarová Rujbrová.

Poslankyně Zuzka Bebarová Rujbrová navrhuje, aby Ploc zvážil přechod do jiné strany. Poslankyně Zuzka Bebarová Rujbrová navrhuje, aby Ploc zvážil přechod do jiné strany. | Ladislav Krivan,Zbynek Pecak

„Souhlasím s postupem organizace KSČM Louny, která se od výroků Tomáše Ploce distancovala. Jedná se o vyjádření jednotlivce,“ vyjádřila se pro Blesk.cz místopředsedkyně poslaneckého klubu Miloslava Vostrá. „Odsuzuji důrazně všechny vulgární a politicky nekorektní výroky v médiích a na sociálních sítích. Pouhé distancování a výzvu nepovažuji za dostatečné, ale další postup je v kompetenci OV KSČM Louny,“ uvedla poslankyně Soňa Marková.

Předseda KSČM Vojtěch Filip na žádost o reakci neodpověděl. Mlčí také samotný Ploc, který se opakovaně odmítl k případu vyjádřit.

villi ( 19. února 2016 20:26 )

AŤ ŽIJE KSČM !!! KSČM JE PRAVDA !!! KDO NECHCE SLYŠET PRAVDU JE ZLOČINEC,ROZVRACEČ A VLASTIZRÁDCE !!! DANĚ,PRÁCI,ŽIVOTY A JISTOTY VÁM NEBEROU KOMUNISTÉ !!! CHCETE SI DÁL UTAHOVAT OPASKY???KOMUNISTÉ VÍ,KDO VÁM JE UTAHUJE !! VÍTE TO TAKÉ ???!!!

eliska963852 ( 19. února 2016 11:35 )

Ransdorf by byl náhodou dobrej prezident, protože je mrtvej.

Helehelenka ( 19. února 2016 08:48 )

Já v Ransdorfovy vydím budoucího prezidenta Československé socijalistycké republiky. Je to zdělaná a čestný muš má charyzma a je navýc velmy sexi!

mikade ( 19. února 2016 06:18 )

...."soudruzi" nezamysleli jste se nad tím jestli "náhodou" nemá pravdu ??? Jo... a stím vaším napomádovaným Dolejšem . který to v rámci "korektnosti" hraje na všechny světové strany to tedy nevyhrajete. On je to takovej"malej-malinkatej Sobotka" s věčně uplakaným ksichtem. Korektní, hodný kýválek... hlavně že to vynáší! "A já vám kdysi věřil..." Randsdorfova manželka asi měla velkou pravdu , to co řekla na smutečním projevu o křivácích ve vašich řadách.... a to asi také vadí "Plocovi a proto vadí těm korektním soudruhům." PLOC DRŽ SE..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa