Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co skrývá aktovka, kterou nosí bodyguard prezidenta Zemana? Rušičku, nebo karimatku?

Autor: Zbyněk Schnapka, Milan Kolář, Eva Pospíšilová - 
13. února 2016
05:38

Prezident navštíví továrnu, hovoří s občany v kinosále… A poblíž vždycky bedlivě sleduje okolí jeden z jeho bodyguardů a třímá tutéž černou aktovku. Co skrývá? To je přísně tajné!

Prezidenta Miloše Zemana (71) doprovázel bodyguard s podivnou aktovkou nyní v Plzeňském kraji. A byla to tatáž, s níž tu jiný bodyguard stál při prezidentově návštěvě i před rokem. Zjevně to má cosi společného s bezpečností hlavy státu.

Je známo, že Zeman neodolá všemožným lidovým pochutinám, a proto si jeho ochranka pořídila speciální přístroj. Může tedy být v aktovce tento Ramanův spektrometr, který dokáže rozpoznat různé jedovaté látky? „Podrobnosti týkající se bezpečnostních otázek zásadně nesděluji,“ řekl k tomu prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Blesk se proto zeptal bezpečnostních expertů. Ti měli několik tipů, co bodyguard v zavazadle tak střeží. „Určitě to není kufřík s jadernými kódy,“ zasmál se exšéf vojenské rozvědky Andor Šándor. Jak dokazují snímky těchto kufříků amerického nebo ruského prezidenta, musela by být brašna opravdu víc naditá.

„Může tam být spíše nějaké spojení nebo léky, které prezident užívá,“ domnívá se Šándor. K první možnosti by se přikláněl i specialista na odposlechy Tomáš Uher ze společnosti Tango.

„Teoreticky by tam mohla být rušička signálu odpalovacího zařízení, to kdyby někde v blízkosti prezidenta byla nastražená bomba s odpalováním na dálku,“ připustil.

Jenže taková prý potřebuje dost velké chlazení a těžko by se do této tašky vešla. „Mohla by to ale být aktovka s ultrazvukovou nebo magnetickou rušičkou mikrofonů nebo rušička mobilního signálu, to kdyby chtěl prezident někde nerušeně jednat,“ řekl Blesku Uher.

Další experti si všimli, že tajemnou aktovku lze zřejmě otevřít a možná rozrolovat na miniaturní karimatku. Její smysluplné využití v krizové situaci si ale lze jen těžko představit… Snad jen kdyby pan prezident opět nešťastně škobrtnul.

..krakonos500 ( 15. února 2016 23:57 )

 Co skrývá? Pleny, ale je to státní tajemství! http:// www.jenpromuze. cz/start/21694-milos-zeman-se-pochcal

byvalyvoliccssd4 ( 15. února 2016 23:53 )

„Podrobnosti týkající se bezpečnostních otázek zásadně nesděluji,“ V bulvárech 150 mega za 2 holky, zbabraná mise do Libanonu, ale bezpečnostní otázky se nesdělují

salto ( 15. února 2016 09:52 )

salto ( 15. února 2016 09:38 )

Jarabak ( 13. února 2016 09:23 )

 To je nejspíš bamberský kufřík. V něm jsou důkazy, jak jsou všichni zkorumpovaní, kromě zemana und his gays. Sice ty důkazy nikdy nikdo neviděl, stejně tak jako důkazy proti Peroutkovi, ale to nevadí, zeman ví, že tam jsou a to nám musí stačit. Vivat zeman, udatný bojovník proti korupci. S putinem na věčné časy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa