Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kuřáci budou mít smrt na očích od konce května. Krabičky budou děsivější

Autor: bru - 
5. února 2016
13:23

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) prozradil, že cigarety budou od 20. května děsivé. Objeví se na nich totiž výhružné obrázky, které mají milovníky tabáku od kouření odradit. Přehlédnout nepůjdou, pokryjí totiž 65 % krabičky.

„Jde nám především o větší informovanost lidí o škodlivých účincích kouření. Pomohou tomu i nová varování na cigaretách, kdy 65 procent přední a zadní strany krabičky bude obsahovat zdravotní varování před škodlivostí kouření,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Na příchutě zapomeňte

Jakmile vejde zákon v platnost, přestanou se prodávat i cigarety s příchutěmi. Výjimku dostal jen mentol – takové kuřivo zůstane na trhu do roku 2020. Omezení příchutí se ale nevztahuje na doutníky, doutníčky a tabák do vodních dýmek. Již zakoupené zásoby můžou obchodníci doprodat.

Takhle se kvůli kouření přeli ve Studiu Blesk senátor Kubera a lékařka Králíková:

Video „Co je vám do toho?!“ Senátor Kubera kouřil ve studiu a hádal se s lékařkou. - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

e.44 ( 6. února 2016 06:39 )

Šaškárna Jenom aby to vypadalo, že něco dělaj. Ty obrázky jsou z velké části nesmysl, stejně jako zmanipulované statistiky, které mají zakrýt skutečné důvody většiny nemocí. To člověku potvrdí každej doktor, co se nedal koupit. Pro mě za mě, ať si na krabičky napatlaj co chtěj, stejně si je dávám do vlastnoručně vyrobeného pouzdra už od doby, kdy je zhyzdily neesteticky provedené nápisy, jejichž obsah je mi leda k smíchu. Kouřím přes 30 let a jsem naprosto zdravá, bez jakýchkoliv zdravotních problémů.

djaba ( 6. února 2016 05:43 )

 Pečlivým zkoumáním obrázků i laik pozná ,že jeden by mohl být v souvislosti s kouřením .Ostatní jsou následky cukrovky ,úrazů ap.,nebo jsou to vrozené vývojové vady .

pepan11111 ( 5. února 2016 15:17 )

Kuřáci nekouří kvůli hezké krabičce ale proto , že jsou závislí, silného kuřáka jako já to stejně neodradí. Koupím tabák , ubalím si a dám do své tabatěrky. Kde bude Stát brát prachy až přestanou lidi kouřit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa