Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Babišově Čapím hnízdě jsem byl, přiznal Schapiro. Místo není důležité, tvrdí

Autor: Václav Lang - 
2. února 2016
05:59

Americký velvyslanec v Praze Andrew Schapiro nevidí nic špatného na tom, že loni v lednu navštívil českého ministra financí a vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) na jeho „farmě“ Čapí hnízdo. Kritici mu vyčítali, že se s šéfem ANO nesešel v některém z oficiálních sídel. Schapiro, který se k setkání vyjádřil vůbec poprvé ve Studiu Blesk, tvrdí, že místo konání schůzek pro něj není tak důležité jako jejich obsah.

„Ano, navštívil jsem tam ministra Babiše, navštívil jsem ho v jeho kanceláři, stejně jako jsem navštívil lídry všech hlavních stran a skoro každého ministra,“ prohlásil Schapiro v rozhovoru pro Blesk.cz a dodal, že jako diplomat má za úkol seznamovat vládní i opoziční politiky s postoji své země.

Na místě setkání nevidí nic špatného. „Také zvu lidi k sobě do soukromé rezidence, do rezidence amerického velvyslance. Měl jsem tam ministry a další lidi. Setkávám se s lidmi třeba na obědech nebo večeřích, místo pro mě není tak důležité jako to, že můžeme vést dobrý a užitečný rozhovor,“ uvedl.

O čem se Schapiro s Babišem bavili a kam ho pozval premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), můžete vidět v rozhovoru:

Video Schapiro o vztahu s Babišem a Sobotkou - Blesk TV
Video se připravuje ...

Multifunkční „farma“ Čapí hnízdo ze skupiny Babišova Agrofertu se na sklonku loňského roku dostala do hledáčku policie. Konkrétně prověřuje, za jakých okolností získala 50 milionů korun z evropských dotací na podporu cestovního ruchu. Dotační program byl totiž určený pro malý nebo středně velký podnik, přičemž farma je součástí ziskového holdingu Agrofert.

Jak se Schapiro naučil česky, co se mu v České republice líbí nejvíc a neplánuje zde zůstat? Podívejte se na další část rozhovoru:

Video Schapiro obecně o ČR, plánech do budoucna - Václav Lang, Blesk TV
Video se připravuje ...

kukulin ( 2. února 2016 11:40 )

Repelos je trochu mimo, to už se projevuje i na jeho používání hlášek nejznámějšího komunistického práskače s evěma vykřičníky. Další důkaz je jeho neznalost historie. Války v Evropě rozpoutali Rusáci. Američané naopak celou II. válku rusákům dodávali techniku a potraviny na vlastní náklady. Takže Repelos přestaňte ze sebe dělat pitomce a hlavně přestaňte urážet lidi, kterým nesaháte ani po kotníky.

dzelo ( 2. února 2016 08:52 )

Jak to má tenhle emerický protektor všechno objeto a podchyceno zkrátka jsme je ubohý protektorát USA, stát podrazáků a lidí kteří prodají za peníze a koryta i vlastní mámu.

rumungro ( 2. února 2016 08:34 )

Ale to jen díky tomu,že z nás prospěchářští politici udělali banánovou republiku.

rumungro ( 2. února 2016 08:28 )

Obamova politika rozhodí půlku světa,nebezpečně se naváží do Rusů,atomovky měla,a jistě ještě má,namířeny i na naše města a přitom nám chce ještě tímhle arogantním vysrancem radit,co a jak děláme špatně?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa