Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Schapiro: Na Hradě už jsem byl, se Zemanem jsme se potkali i v kině

Autor: Václav Lang - 
30. ledna 2016
05:02

Vztah mezi mnou a prezidentem Zemanem je v pořádku, vzkázal ze Studia Blesk americký velvyslanec v Praze Andrew Schapiro. Ten měl dveře na Hrad zavřené poté, co loni označil Zemanovu cestu do Moskvy za prekérní. Nyní ale tvrdí, že se s prezidentem již několikrát setkal, například při nedávné premiéře filmu Lída Baarová ve Slovanském domě. Okomentoval také Zemanův výrok o kalašnikovu.

Na Pražském hradě byl Schapiro v posledních měsících několikrát, také s prezidentem Zemanem se prý setkal vícekrát při různých příležitostech. „Měl jsem s ním několik krátkých příjemných konverzací, takže myslím, že vztahy jsou fajn,“ prohlásil v rozhovoru pro Blesk.cz.

Vztahy s hlavou českého státu si pochvaloval. Viděli se spolu prý například při nedávné premiéře filmu Lída Baarová. Stejně dobré jsou podle něj vztahy mezi Českou republikou a Spojenými státy, což prý naposledy potvrdil například průjezd amerického vojenského konvoje Českem.

Velvyslanec Andrew Schapiro při rozhovoru ve Studiu Blesk Velvyslanec Andrew Schapiro při rozhovoru ve Studiu Blesk | Blesk - Alexandr Malachovský

Zdrženlivě se nicméně staví k nedávnému prezidentovu výroku, kdy Miloš Zeman prohlásil, že premiéra i dalších politiků je možné se zbavit dvěma cestami: volbami, nebo kalašnikovem. Schapiro upozornil, že takové téma je zvláště z historických důvodů ve Spojených státech velmi citlivé. „V naší zemi jsme měli prezidenty, kteří byli zastřeleni, takže si nedovedu představit kohokoli ve Spojených státech, že by o tom žertoval,“ prohlásil.

První část rozhovoru s Andrew Schapirem můžete zhlédnout zde:

Video Andrew Shapiro ve Studiu Blesk hovoří o vztazích s prezidentem Zemanem - redakce Blesk
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak probíhalo natáčení rozhovoru:

suov ( 27. února 2016 17:50 )

Ty vyssáváš Obamovi jeho průjem,,,

suov ( 27. února 2016 17:47 )

suov ( 27. února 2016 17:31 )

Prezident Zeman by měl Schapira vyhostit jako nežádoucí osobu, Sobotka říká že Zeman je fašista občané si myslí, že právě Sobotka se chová jako fašista,,,a měl by okamžitě odstoupit a ne se držet koryta jako klíště,,,

villi ( 30. ledna 2016 19:22 )

To,co píše tgbg by nenapsalo už ani mimino.Je jasné za koho a za jaké prachy tady píše ty své nesmysly.

rumungro ( 30. ledna 2016 19:13 )

--tgbg-ty máš přímo děsivé sny.Měl by sis říkat častěji o přebalování.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa