Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Po zavedení EET snížíme cenu piva,“ avizuje Babiš. Chce to stihnout do prázdnin

Autor: poe, sou - 
28. ledna 2016
22:46

Po zavedení elektronické evidence tržeb nejspíš dojde na snížení ceny piva. Ministr financí Andrej Babiš chce v některých hospodách dokonce srazit jeho sazbu z 21 na 10 procent, prozradil v České televizi. Pokud půjde vše hladce a posune se zákon o EET do Senátu, mohla by nová cena platit už od 1. července.   

Vlády ODS a TOP 09 zvýšily sazbu DPH na pivo a potraviny na 21 %. S přijetím zákona o elektronické evidenci tržeb chce ministr financí Andrej Babiš (ANO) sazbu snížit. Ten už zároveň avizoval, že při zavedení EET se sazba DPH sníží z 21 na 15 procent u jídla a nealkoholických nápojů.

Myslí také na hospody, kde čepují jen pivo a nepodávájí tam žádné jídlo. Proto se rozhodl přistoupit k revolučnímu kroku: Při zavedení elektronické evidence tržeb se sníží DPH u točeného piva z 21 na 10 procent. Pokud desítka stojí v hospodě 25 korun, na jednom pivě to udělá rozdíl přes dvě koruny - nově by tak stálo 22,70 Kč.

Pokud se v hospodě čepuje dvanáctka a stojí 33 korun, snížená DPH ho zlevní o 3,60 Kč, takže by nově stála 29,40 korun.

Ministerstvo financí počítá s tím, že pokud v dohledné době projde zákon o EET Poslaneckou sněmovnou a posune se do Senátu, sleva na DPH u točeného piva by mohla začít platit už od 1. července tohoto roku. Mohlo by se tak ulevit stovkám majitelů hospod a restaurací. A lidé se nebudou muset bát, že se s elektronickou evidencí tržeb zdraží pivo, jak je soustavně straší opozice.

Podívejte se na to, jak Andrej Babiš bojuje za EET:

rnseet ( 18. února 2016 15:58 )

Pokud se začínáte poohlížet po EET zkuste se podívat na vytvorime-aplikaci.cz/eet , firma RnS vyvíjí mobilních aplikace a velice efektivně řeší problém se zavedením eet. Ovládaní je jednoduché a intuitivní navíc postavené na základě potřeb daného klienta. A neutrácite zbytečně peníze za předražené pokladny. Ceny za základní eet pokladny jsou nejlepší na trhu.

jiri.k ( 29. ledna 2016 18:22 )

Hm, sem to nepatří, kousek níž, sorry.

jiri.k ( 29. ledna 2016 18:19 )

Sami jste zlodějíčci, vy chytráci. Nepochopíte pro svou zaslepenost a obdiv ke slovenskému estébákovi, co se na vás chystá. Aby bylo jasno, nejsem živnostník, žiju na stát jako vy. Ale bude to asi takhle. Nedávno jsem si nechal dělat plot. Dodělali, přišel řemeslník, spočítal materiál, práci a řekl 50tisíc. Napíšem to na papír, nebo vám napíšu jenom úpis o záruce? A jaký je v tom rozdíl? No za fakturu zaplatíte o 20% navíc, to je tedy dohromady 60tisíc. No a když jsem si uvědomil, že bych 10tisíc vyhodil na podporu přepláceného úřednictva, rozhodl jsem se, že raději něco nakoupím svým dětem.50 jsem mu dal a 10 si strčil do SVÉ kapsy. Už chápete?

salto ( 29. ledna 2016 08:49 )

Kolik pokladen by sis koupil za auto kterým jezdíš

salto ( 29. ledna 2016 08:46 )

Vypadá to, že si ji budou muset kupovat každý měsíc... Jistě, je jakési zatížení, ale tu hysterii kolem toho považuji za obavy zlodějíčků, kteří si na náš úkor přilepšovali

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa