Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jaderná lady Drábová jde do volební bitvy, pod křídla ji vzal Gazdík

Autor: val, ČTK - 
28. ledna 2016
18:01

Předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová pomůže v krajských volbách hnutí Starostové a nezávislí (STAN), jehož úřadujícím šéfem je místopředseda sněmovny Petr Gazdík. Stejně jako on bude dvojkou na kandidátce - Drábová se bude ucházet o křeslo ve Středočeském kraji, Gazdík ve Zlínském.

Volebními lídry hnutí v uvedených regionech jsou starosta Kolína Vít Rakušan a zlínský primátor Miroslav Adámek. „V obou dvou krajích vládnou komunistické koalice, a to se budeme snažit i v jiných krajích odstranit,“ řekl k ambicím hnutí pro krajské volby Gazdík, který bude v dubnu znovu kandidovat na řádného předsedu STAN.

Drábová by chtěla na krajskou úroveň přenést své zkušenosti z komunální politiky, v níž se pohybuje už 18 let. Důvodem je podle ní to, aby se věci spravovaly nejen shora dolů, ale i zdola nahoru. „Říká se tomu princip subsidiarity," uvedla Drábová, která je místostarostkou města Pyšely na Benešovsku právě za STAN. Podobně Gazdík je místostarostou obce Suchá Loz na Uherskohradišťsku.
Dana Drábová Dana Drábová | ČTK

Kandidatura Drábové je podle Rakušana důkazem toho, že se STAN nechce spoléhat jen na názory z regionů, ale i na kandidáty, jejichž odbornost je nezpochybnitelná. Drábová se neomezí jen na kampaň ve středních Čechách, ale podpoří kandidáty i v dalších regionech v rámci „spanilých jízd“.

Dalšími známými krajskými lídry STAN jsou poslankyně Martina Berdychová v Královéhradeckém kraji, liberecký hejtman Martin Půta, karlovarský primátor Petr Kulhánek, prezident Evropské asociace pro rozvoj venkova Radim Sršeň v Olomouckém kraji a vedoucí katedry na ostravské univerzitě Petr Jančík. Zbývající lídry chce hnutí představit do konce února.

hejhej ( 30. ledna 2016 09:15 )

salt: Co to je za hnutí STAN????? Ukňouraný Gazdík, který nic nedokázal jenom přicmrndával Kalouskovi.

salto ( 29. ledna 2016 08:42 )

To jsem si myslel, že Drábková je chytřejší

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa