Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ransdorfovu smrt šetří policie, můžou za ni Švýcaři?

Autor: val, ČTK - 
28. ledna 2016
16:04

Okolnosti úmrtí europoslance Miloslava Ransdorfa (KSČM) prověřuje policie. Podle jeho asistentky se uskuteční soudní pitva, která se provádí obvykle tehdy, kdy existuje podezření, že úmrtí zavinila druhá osoba. 

„Můžeme potvrdit, že okolnosti úmrtí pana Ransdorfa prověřujeme, zatím bez konkrétního závěru,“ uvedl bez dalších podrobností mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Medailon Miloslava Ransdorfa, který zemřel 22. ledna 2016. Medailon Miloslava Ransdorfa, který zemřel 22. ledna 2016. | Blesk

Podrobnosti o příčině úmrtí by mohla přinést i pitva. „Mohu potvrdit, že proběhne soudní pitva, která nenaruší obřad,“ řekla Ransdorfova asistentka Helena Suchá. Poslední rozloučení s komunistickým politikem se uskuteční v pátek. Bližší informace k vyšetřování prý nemá.

Miloslav Ransdorf zemřel minulý pátek. Doma v bezvědomí ho našla jeho manželka Vlasta dopoledne, převoz do nemocnice ho nezachránil. (Více o Miloslavu Ransdorfovi najdete zde.)

Právě vdova Vlasta Ransdorfová se spolu s dcerou Anetou vypravila v úterý do Poslanecké sněmovny, kde chtěly mluvit s premiérem Bohuslavem Sobotkou. Ten byl ale v tu dobu na Slovensku, tak se sešly alespoň s ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem a šéfem komunistů Vojtěchem Filipem.
Miloslav Ransdorf (KSČM) na své tiskové konferenci ke švýcarské kauze Miloslav Ransdorf (KSČM) na své tiskové konferenci ke švýcarské kauze | Foto Blesk - Ladislav Křivan
Podle informací deníku se prý pochybnosti pozůstalých týkají loňského zadržení ve švýcarské bance. Europoslanec si po propuštění prý stěžoval, že mu policie odpírala léky na cukrovku. Rodina má tak podezření, že smrt europoslance nebyla náhodná a mohla souviset i se švýcarskou kauzou. Proto podle několika zdrojů požádala o soudní pitvu.

tgbg ( 29. ledna 2016 09:42 )

Byl to komouš. Zrádce a kolaborant. Takže jaké šetření.

ichbin ( 29. ledna 2016 09:00 )

Nevím, co ty dvě sledují. Aby za jeho smrt nakonec nebyly zodpovědné manželka s dcerou. Proč nešel po vazbě ve Švýcarsku na vyšetření? Proč stále pracoval, když byl tak nemocný. Proč si nezažádal o ID?

rumungro ( 28. ledna 2016 21:18 )

Ransdororf byl nemocný člověk který,jestli ubližoval,tak díky té nemoci jenom sám sobě.Největšími škůdci jsou né komanči,kteří sní svůj sen o ráji bez bankomatů,ale skuteční, bezcharakterní politici v ODS a TOPce.

Dzouhele ( 28. ledna 2016 21:06 )

Tobě brzy utáhnou tví soudruzi smyčku hele jak dopadl Ransdorf.

Dzouhele ( 28. ledna 2016 21:04 )

Hele já zase že na svou smrt si založil sám , Slováci jdou k výslechům

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa