Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Opozice kárá Babiše za „malou domů“. Máte lhaní v genech, kontruje šéf ANO

Autor: simao - 
26. ledna 2016
12:35

Do Andreje Babiše si opět rýpla opoziční ODS kvůli jeho byznysu mimo politiku, a tak zareagoval na sociálních sítích vyjádřením, že „ODS má lež ve své DNA“. Prý kvůli svému zakladateli. V opozičních řadách se však snaží najít podporu pro návrh, který by měl ministrům zakázat ucházet se se svými firmami o veřejné zakázky.

„ODS má lež ve své DNA, je to logické, vzpomeňte, kdo ji založil, napsal na Twitteru šéf ANO Andrej Babiš. Tvrdí, že ODS překrucuje realitu. A to grafem „Jak platí daně Agrofert?“. „Dotace rostou, daň z příjmu právnických osob klesá,“ upozornila totiž ODS na svém profilu.

Jde přitom o pokračování přestřelky Babiš vs. opozice ze sněmovny, která byla pořádně ostrá i v pátek během jednání o elektronické evidenci tržeb (EET).

Babiš: Lžete o Agrofertu

„Od roku 2011, kdy jste vstoupil do politiky, vám tržby rostou, což vám přeji, ale daňový odvod Agrofertu do státního rozpočtu klesá, což vám nepřeji, protože to jsou peníze daňových poplatníků. Zrovna tak vám stoupá rok od roku dotace z veřejných rozpočtů a to vyústilo až do toho roku 2015, kdy dotace, které inkasujete z veřejných rozpočtů, přesáhly míru odvodů, které do státního rozpočtu odvádíte,“ tvrdil šéf TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Prostě když jste říkal ano, bude líp, tak jste nelhal. Od okamžiku, kdy jste se stal ministrem financí, tak je Agrofertu skutečně výrazně lépe,“ tepal Kalousek Babiše.

„Vy mě stále napadáte, urážíte, ponižujete, lžete stále. Vy tady mluvíte o Agrofertu. Já vůbec nechci mluvit o Agrofertu. Vy lžete, že Agrofert má víc dotací než odvodů. Teď to znovu řekl váš předseda. To je notorický lhář! Demagog,“ kontroval v pátek během ostré přestřelky Babiš.

„Vy a ODSka neumíte nic než Agrofert a Babiše. To je váš program? Stále Babiš? Můžete argumentovat evropskými dotacemi a ukážu vám i to, kolik moje firmy odvádějí do evropského rozpočtu – německé, maďarské, slovenské. To jsou další miliardy. Tak přestaňte už konečně lhát,“ odrážel ministr financí útoky TOPky a ODS.

Takhle překrucuje ODS realitu: Odečte z daní Agrofertu zdravotní a sociální za zaměstnance a přičte k dotacím z ČR ty z EU.

Zveřejnil(a) Andrej Babiš dne 25. leden 2016

Kalouskova parta chce přistřihnout ministrům byznys

Také Kalousek však pokračoval v ataku na sociální síti. „Budeme dál jenom přihlížet, jak si člen vlády přihrává malé (nebo spíš velké) domů?“ tázal se nyní na svém profilu.

Budeme dál jenom přihlížet, jak si člen vlády přihrává malé (nebo spíš velké) domů?Firmy, ve kterých je některý z...

Zveřejnil(a) Miroslav Kalousek dne 25. leden 2016

Kalousek upozornil na návrh poslance TOPky Martina Plíška. „Firmy, ve kterých je některý z ministrů více než 10% vlastníkem, by se napříště neměly ucházet o veřejné zakázky. Tento rozumný a právě teď nanejvýš potřebný návrh našeho poslance Martina Plíška je ochotna podpořit i část koalice,“ tvrdí Kalousek.

„Kdo s tím naopak problém má, je – jak překvapivé – ANO. Pan velkopodnikatel Babiš nijak nejásá nad představou, že by mu pan ministr Babiš už nemohl tolik přihrávat,“ dodává.

Poslanec ČSSD: Dochází ke střetu zájmů

Podle informací Práva o návrhu skutečně minulý týden debatoval klub ČSSD. „O ničem jsme nehlasovali, šlo jen o debatu. Musíme si zanalyzovat, zda návrh je legislativně správně napsán,“ řekl však deníku jeden z členů strany. V ústavně-právním výboru jej ovšem podpořil poslanec ČSSD Lukáš Pleticha, který vysvětloval: „Myslím, že to není tak špatná věc, dochází tu ke střetu zájmů a jde o fungování státu do budoucna.“

rumungro ( 27. ledna 2016 01:32 )

Vždyť ti umírající koňové ,pro Babiše,neměli jediny slušny vyjádření k růstu ekonomiky a ke splácení jejich dluhů.Kalousek mele z posledního,TOPka se díky němu propadla na nevolitelny místo a tak kope nejvíc.Kam až se TOPka morálně propadla dokazuje její snaha o primariát Prahy,kam se snaží prosadit dva podvodníky,- J.Nouza dělal garanta smlouvy s firmou KAPSCH;jako řed.SD se podepsal na D47,která se rozpadala už před dokončením;vyhodil G.Ř.DP p.Licha za to,že podal tr. oznámení na nevypověditelnou smlouvu jízdenek SMS.Nouza byl partnerem p.Kopačky,který měl podíl na smlouvě SMS. A p.Novotný má na krku žalobu kvůli OPENCARD. To ti praví plivou na primátorku.

moiaza ( 26. ledna 2016 18:24 )

 Nevím který politik byl tak geniální lhář, že jeho geny mají dnes všichni politici v ČR. Co politik, to geniální lhář.

rumrum ( 26. ledna 2016 15:39 )

vy jste správně hloupá parta, kdo lže je bureš, sociální a zdravotní se odečítá správně protože to nejsou daně ale platby za zaměstnance, proto velký lhář a demagog je babiš

sairait ( 26. ledna 2016 15:09 )

Kalousovo politika je jen ve špinění Babiše, už je s tím nechutný a marně doufá že si tím nažene politické body.

kuromrd ( 26. ledna 2016 15:06 )

naprosto souhlasím a dodávám že je to zákeřný šmejd který okrad důchodce

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa