Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ransdorfův pohřeb zaplatí komunisté. Europoslanec neměl peníze

Autor: zst - 
25. ledna 2016
11:11

Plat v řádu statisíců, přesto se europoslanec Miloslav Ransdorf potýkal s dluhy. Jeden z nejvýše postavených lidí v KSČM náhle zemřel minulý pátek a přesto, že si ne se všemi svými stranickými kolegy Ransdorf rozuměl, komunistická strana se nakonec ujala nákladů na jeho pohřeb. Informoval o tom deník Právo. Rozloučení proběhne tento pátek v pražských Strašnicích.

Ačkoliv rodina o pomoc nikoho nežádala, strana, jejíž členem byl Ransdorf od roku 1972, se rozhodla, že pohřeb svého europoslance zaplatí. Poslední rozloučení s politikem, který se v posledních letech proslavil i několika skandály, by mělo proběhnout v pátek 29. ledna od 12 hodin ve velké obřadní síni strašnického krematoria. Pohřeb podle Práva organizuje Ransdorfova bývalá asistentka Helena Suchá.

Otázkou zůstává Ransdorfovo dědictví. Ačkoliv si jako poslanec národního a později evropského parlamentu vydělal pravděpodobně desítky milionů korun, potýkal se také s velkými dluhy. Kvůli penězům, které dlužil za svou europoslaneckou kampaň mu dokonce hrozilo, že přijde o dům a byt v Praze.

Tyto dluhy nakonec podle všeho umořil, přesto ho zřejmě pronásledovaly ještě další. Podle informací Blesku totiž ještě nyní splácel třímilionovou pohledávku. Pokud by dluhy převážily nad částkou, kterou po sobě Ransdorf zanechal, může rodina dědictví po zesnulém europoslanci odmítnout.

Medailon Miloslava Ransdorfa, který zemřel 22. ledna 2016. Medailon Miloslava Ransdorfa, který zemřel 22. ledna 2016. | Blesk

nelitamvesnech ( 1. února 2016 13:36 )

tady u nás na dlouho můlže být každý politický systém jen špatný nebo ještě více špatný. Ti nahořže jsou vzoreček společnsoti a nejsou jiání. Tedy všechny typy politiků jsou obaženy v celé společnosti.A kidyž k lumnpárnám mlčínm, tak je podporuju a souhalsím, takže ani tady není proč se hádat, leda o ta nšťastná korýtka.

villi ( 27. ledna 2016 19:25 )

AŤ ŽIJE KSČM !!! KSČM JE PRAVDA !!! KDO NECHCE SLYŠET PRAVDU JE ZLOČINEC,ROZVRACEČ A VLASTIZRÁDCE !!! DANĚ,PRÁCI,ŽIVOTY A JISTOTY VÁM NEBEROU KOMUNISTÉ !!! CHCETE SI DÁL UTAHOVAT OPASKY???KOMUNISTÉ VÍ,KDO VÁM JE UTAHUJE !! VÍTE TO TAKÉ ???!!!

1pepan ( 26. ledna 2016 00:06 )

*** tu je nablito

animka ( 25. ledna 2016 21:47 )

Evidentně nestihl v pátek podepsat prezenčku v Bruselu v parlamentu. Jinak by za ten den dostal diety v takové výši, že by zaplatil celý pohřeb a nemuseli "chudáci" komunisti sahat do kasy jak na pohřeb bezdomovce!!

ellenic ( 25. ledna 2016 20:09 )

Europoslanec neměl peníze? A kam je tedy dával, několik set tisíc měsíčně a on je jen tak promarnil . Tohle není normální. Ten jeho dům vypadal na pořádnou rekonstrukci, takže do rekonstrukce domu to neinvestoval. Kam tedy? No ještě, že nemajetné rodině pohřeb zaplatí komunisté .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa