Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Věřím, že se nechoval kriminálně, říká o zesnulém Ransdorfovi Dolejš

Autor: tmp - 
22. ledna 2016
18:21

Znali se přes 30 let a seznámili se, když společně zpracovávali vizi Československa v roce 1984. Místopředseda KSČM Jiří Dolejš se se zármutkem vzpomíná na zesnulého europoslance Miloslava Ransdorfa. Svému kolegovi a dobrému příteli věří i teď.

„Miloslav Ransdorf byl můj blízký kolega, dalo by se říct souputník tak 30 let. My jsme se potkali na půdě prognostických pracovišť. On pracoval od roku 1984, kde jsme se podíleli na zpracování jakési vize budoucnosti Československa, a po roce 1989 jsme společně pomáhali založit KSČM, novou podobu strany,“ zavzpomínal Jiří Dolejš pro Blesk.cz.

Podle místopředsedy KSČM je odchod Ransdorfa velkou ztrátou pro všechny.

„Vnímám to jako obrovskou ztrátu, protože si myslím, že byl i přes všechny jeho osobní problémy a i přes všechny politické debaty, které se kolem něj vedly, přední český intelektuál a bude to ztráta nejenom osobní, ale myslím si, že i pro nás pro ostatní,“ dodal Dolejš, pro kterého byl Ransdorf i velmi dobrým přítelem. „To je jasné, když s někým takhle úzce spolupracujete 30 let, i profesně jsme k sobě měli hodně blízko, myslím si, že jsme v řadě věcí prosazovali ve straně i podobné věci,“ řekl Dolejš.

Podepsal se na Ransdorfově zdravotním stavu problém ve Švýcarsku?

Komunistický místopředseda se vyjádřil i k poslední kauze, která se kolem Ransdorfa objevila. Nechtěl však komentovat, jaký měla vliv na jeho podlomené zdraví. „Nechci vůbec spekulovat, do jaké míry se tyto problémy podepsaly na jeho zdravotním stavu, to není otázka na mě,“ uvedl.

Žádné „kriminální chování“

Podle místopředsedy ale rozhodně nebyl Ransdorf zločinec. „My jsme řekli kolegu Ransdorfovi, že čekáme, jak se s tou kauzou popasuje. Svým způsobem jsme mu vyjádřili i jistou důvěru a ochranu před médii, když jsme rozhodli, že mu nepozastavíme členství ve straně, a věříme, že se v té kauze nedopustil kriminálního chování. To bylo rozhodnutí kolektivního orgánu a na tom rozhodnutí nemáme co měnit,“ uzavřel Dolejš.

Miloslav Ransdorf zemřel po převozu do pražského IKEMu. Podle prvotních informací se zdá, že zemřel kvůli mozkové příhodě.

ČTĚTE VÍCE: Vše o Miloslavu Ransdorfovi

villi ( 24. ledna 2016 19:20 )

USA VYSÁVÁ CELÝ SVĚT !!!SOUČASNÝ SYSTÉM VRAŽDÍ V ČELE S ODS,TOP 09,USA A NĚMECKEM VÍCE LIDÍ NEŽ V OBOU SVĚTOVÝCH VÁLKÁCH !!!!

Samo ( 23. ledna 2016 19:09 )

Tobě bych nedal ani tu minimálku, vydělej si jak umíš, hlupáku.

valvasek ( 23. ledna 2016 10:26 )

Byl čistý jako křišťál tak jako většina z nich...

sleepless ( 23. ledna 2016 03:06 )

Úprimnú sústrasť pozostalým...Ten pán bol slušný človek, charakter a stará dobrá škola. Neverím, že spáchal nejaký kriminálny čin. Nech mu je zem ľahká.....

..krakonos500 ( 22. ledna 2016 22:32 )

Věřím, že se nechoval kriminálně. A já jsem se narodil jako papežova dcera.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa