Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zemana o vině Kramného přesvědčil detail: Když zemře dcera, nevoláte pojišťovnu

Autor: simao - 
17. ledna 2016
11:15

V dějinách samostatného Česka byste marně hledali proces, který se těšil většímu zájmu veřejnosti. Ostře sledovaný soud s Petrem Kramným skončil (zatím nepravomocným) odsouzením hlavního aktéra a vdovce, který dle obžaloby zabil svou rodinu na dovolené v Egyptě. Dostal 28 let. Co na to Miloš Zeman?

Ještě 2. srpna 2015 Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech říkal: „U Kramného tak trochu důkazní nouze je a nebo není, ale v tom případě nám vyšetřovatelé neřekli, jaké důkazy mají pro své tvrzení, že zabil svoji ženu a dceru elektrickým proudem.“

7. ledna 2016 si Petr Kramný vyslechl trest za zabití manželky Moniky a dcery Klárky. 28 let natvrdo. O dalším osudu Petra Kramného, který již skoro dva roky sedí ve vazbě, rozhodl soud v Ostravě a přísná soudkyně Renata Gilová.

Podle soudkyně vytvořily důkazy specifického případu, ve kterém hrálo velkou roli i vzdálené místo činu v Egyptě, ucelený řetěz. A jeho články na sebe navázaly a podporují se. Soudkyně však připustila, že chybí přímé důkazy. „Není to nic neobvyklého. Není to první ani poslední případ, kdy je někdo usvědčen na základě nepřímých důkazů,“ vysvětlovala Gilová.

Video S prezidentem v Lánech: O vině Petra Kramného občana Miloše Zemana přesvědčil jeden detail. Který? - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zemana rozsudek nepřekvapil

Na dotaz moderátora Davida Vaníčka, zda Zemana rozsudek překvapil, prezident reagoval, že nikoli. „Mě moc ne. Víte, mě tam překvapily všeho všudy dvě věci. Výrazný rozpor mezi odbornými posudky na straně obhajoby a žaloby,“ reagoval Zeman v 5. dílu pořadu S prezidentem v Lánech. „Posudky se naprosto diametrálně lišily. Z toho lze vyvodit, že buď část těch soudních znalců – a teď neříkám na jaké straně – byla nekvalifikovaná a nebo zaujatá,“ míní Zeman.

Zarazil ho ještě jeden moment v chování Petra Kramného v Egyptě. „Prezident samozřejmě není soudce, ale další věc, která mě přesvědčila o vině pana Kramného je zdánlivá maličkost. On totiž, když zjistil smrt své ženy a své malé dcery, tak volal pojišťovně. A já si myslím, že když máte vlastní mrtvé dítě, malou holčičku, tak voláte doktora, policii, voláte bůhvíkam, rodinu… A rozhodně poslední, co by vás napadlo, je pojišťovna,“ pokračoval Zeman. „Rozsudek soudu mi nepřipadá nijak překvapivý,“ dodal prezident s tím, že je však třeba počkat na to, jak dopadne odvolání.

Kramný se měl činu dopustit v červenci 2013 na dovolené v hotelu Titanic Pallace v Hurghadě. Soud rozhodl i o tom, že Kramný musí zaplatit příbuzným své zavražděné manželky celkem osm milionů korun. Verdikt je nepravomocný, Kramný, jehož u soudu zastupovala advokátka Jana Rejžková, se odvolal. Vinu nadále popírá. 

Podle soudního senátu však Kramný plánoval rozšířenou sebevraždu, po vraždě manželky a dcery elektrickým proudem však nenašel dostatek odvahy, aby zabil i sebe. „Rozhodně nelze připustit, aby se manželské odcizení a krize řešily způsobem, jaký zvolil obžalovaný,“ dodala soudkyně Gilová.

Státní zástupce Vít Legerský byl s rozsudkem spokojený. „Je důležité, že takový násilný trestný čin, který byl spáchán tisíce kilometrů daleko v poměrně exotické zemi, se podařilo objasnit, pachatele postavit před soud a odsoudit,“ upozornil. 

VŠE O VRAŽDĚ MONIKY KRAMNÉ A JEJÍ DCERY KLÁRKY, ZA KTEROU BYL NA 28 LET ODSOUZEN JEJICH MANŽEL A OTEC PETR KRAMNÝ, NAJDETE ZDE>>>

Zeman v pořadu hovořil jak o Norské kauze, tak o problémech v Sýriipančovaném medu, uprchlických útocíchrozsudku nad Petrem Kramným či hornických platech.

Na celý záznam se můžete podívat ZDE. 

6010 ( 11. prosince 2017 18:23 )

A spoluvězni by mu měli dát co proto.

6010 ( 11. prosince 2017 18:21 )

O vině Kramného jsem přesvědčená.Ať již to bylo el.proudem, či jedem, udělal to velice mazaně, v cizině, kde šetření není až takové a jeho chování po smrti manželky a dcery, bylo nenormální.Vůbec netruchlil a na všech fotkách je vysmátý.Hajzl jeden.

Jajka ( 22. června 2017 03:56 )

Kramný je arogantní lhář usmívá se jak debil je tovrah.Je to hnus a smutné,zabít ženu a ještě dítě.Přeji mu ať má ve vězení peklo a vězni se na něm vyřádí.Aspoň si hodí mašli a my nebudeme na takové zrůdy platit.Ať chcípne a smaží se v pekle.A jak píše p.prezident,volat pojišťovnu místo doktora,je dost podezřelé a hnusné.Parchant zasranej Kramný

mirkazam ( 6. května 2016 16:05 )

No holt Péťovi ty jeho báchorky nevyšly....

zinduIa ( 1. dubna 2016 17:19 )

Zdejší kramnoláskaři z toho mají slepičárnu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa