Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Do Česka přijede Cameron. Sobotka s ním chce řešit odtržení Británie od EU

Autor: val - 
12. ledna 2016
15:35

V druhé polovině ledna zavítá do Prahy britský premiér David Cameron. Pozval jej jeho český protějšek Bohuslav Sobotka (ČSSD). Řešit s ním chce mimo jiné i britské referendum o setrvání země v Evropské unii.

Naposledy byl Cameron v České republice před pěti lety, podle mluvčího vlády Martina Ayrera by měl znovu dorazit 22. ledna a podle ČTK by se měl setkat i s prezidentem Milošem Zemanem. 

Britského premiéra pozval Bohuslav Sobotka. Chce s ním řešit vztahy České republiky s Británií, a to včetně bezpečnostní spolupráce. „Důležitým tématem bude také reformní agenda Velké Británie v souvislosti s nadcházejícím referendem o setrvání Velké Británie v Evropské unii,“ doplnil Ayrer.

Státníci se budou věnovat také aktuálnímu vývoji migrační krize a bezpečností situaci na Blízkém východě.

V první polovině letošního roku by do Prahy měla přicestovat také německá kancléřka Angela Merkelová.

Bohuslav Sobotka ve Studiu Blesk oznámil, že do Česka přijede Angela Merkelová:

Video Uprchlická „máma“ Merkelová přijede do Česka. O čem bude jednat se Sobotkou? - Ptám se, pane premiére - BLESK TV
Video se připravuje ...

datelobecny ( 12. ledna 2016 19:48 )

V EU odstartovala hra: Kdo dřív uteče, ten vyhraje. Cameron je jen o něco menší slaboch než Sralbotka.

moiaza ( 12. ledna 2016 17:48 )

Blecha bude radit slonovi.

ivoadler ( 12. ledna 2016 16:54 )

Mezi našimi politiky není takový, který by se probudil z liberální euforie, že všechno bude krásné. Právě jsem o tom napsal článek Peklo liberalismu na svém blogu. Je proto jedno, jestli je premiérem Sobotka nebo Kalousek nebo někdo jiný. Jedině snad s Babišem bychom měli šanci. Ale v Evropě už vyrostla generace politiků, kteří se probrali z liberálního poblouznění. Jistě Orbán, možná Szydlová, možná i Cameron. A zcela určitě mezi realistické politiky patří Putin. Liberální fantasy zvoní hrana. Čím dřív na to přijdeme, tím lépe pro nás.

bara ( 12. ledna 2016 16:32 )

slzskej jak had, drzej jak ďábel... To je Sobotka. Hernajs, jak to, že je tak nestoudnej, jak to, že je stále ve vládě a rozhoduje za nás? * Vláda lhala...čtěte, jak to doopravdy bylo... Podle ní se tak zároveň ukázalo to, že česká vláda v otázce kvót kvůli migrační politice věděla, že bude přehlasována, dopředu s tím počítala a byla s tím smířena. „Odmítala jít do sporu se zbytkem EU, a to přestože možnost zabránit kvótám existovala. Tato možnost je skryta v jednom odstavci Lisabonské smlouvy. Sama právník nejsem, nicméně podle tvrzení znalců mezinárodního práva článek 3 Protokolu č. 36 Lisabonské smlouvy umožňuje členským zemím vyžádat si až do konce března 2017 hlasování takzvaně postaru, při němž hlas České republiky by byl v otázce kvót nepřehlasovatelný. Tedy kdybychom jako země skutečně kvóty nechtěli, mohli jsme jim zabránit. My jsme ale kvóty chtěli – přesněji řečeno, naše politická reprezentace je chtěla – a vědomě jim nezabránila, ačkoliv veřejně tvrdila pravý opak

keep.smiling ( 12. ledna 2016 16:27 )

Sobotkovi bych nic nedovolila řešit. Tomuto prolhanýmu člověku, nečestnému, nejhoršímu od doby vládnutí Havla, bych okamžitě odebrala post předsedy vlády a ani žádnou "trafiku" mu nedohodila. * Lidi, už to prosím vás nějak řešte, jste zdraví, mladí, přeci nechcete dopustit, aby tato vláda vládla až do konce voleb? To, co např. Sobotka (a nejen on, způsobil), je neomluvitelné, je to vlastizrada, je to zločin!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa