Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hackeři ukázali novou várku Sobotkových e-mailů, další mají prý v zásobě

Bohuslav Sobotka (ČSSD)
Bohuslav Sobotka (ČSSD)  (Autor: Blesk.cz)
Autor: ČTK, tmp - 
10. ledna 2016
20:50

Extremistický web zveřejnil další e-maily, které prý patří premiéru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD). Server tak učinil již podruhé. Hackeři navíc na webu vyhrožují, že zveřejní kompletní obsah Sobotkova e-mailu.

První várku e-mailů premiéra zveřejnili hackeři v tomto týdnu. Sobotka jejich pravost nepotvrdil, ale několik lidí z jeho okolí ano. Zveřejněná korespondence se týká například migrace, koaličních jednání, prezidentské kampaně nebo výběru ředitele Českého rozhlasu.

Nabourání e-mailu ministerského předsedy vyšetřuje Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. Podle Respektu přitom policie mimo jiné zkouší získat přístupová hesla k extremistickému webu, což by ji mohlo dovést k jeho současným provozovatelům. Detektivové už o ně prý v minulosti několikrát neúspěšně žádali soudy v USA, kde je server registrován. Vyšetřovatelé podle Respektu řeší i to, jestli nejde o akci, za kterou by mohlo stát Rusko.

Video Sobotka: Nenechám se zastrašit, i když mám extrémisty před domem. - Blesk
Video se připravuje ...

E-maily údajně ukazují, že si předseda vlády do své soukromé schránky přeposlal 19. listopadu dokument ministerstva vnitra, který prý podléhá utajení. Jedná se o návrh Protiteroristického balíčku, který měla projednávat Bezpečností rada státu 8. prosince. To ovšem popřel premiér prostřednictvím svého mluvčího. „Na mail premiéra nebyl nikdy zaslán materiál v utajovaném režimu,“ napsal ČTK v neděli večer mluvčí vlády Martin Ayrer.

Web také zveřejnil screeny Sobotkova e-mailu, ze kterých je zřejmé, s kým si premiér píše. Mezi častými jmény se vyskytuje například jméno mluvčího vlády Martina Ayrera. Objevilo se zde ale i vyúčtování služeb od mobilního operátora.

Společně s e-maily hackeři na webu vyvěsili varování: „Pokud bude někdo z nás zatčen, nebo zařídíte zrušení našeho webu, dostanou se na veřejnost kompletní obsahy E-mail schránek Sobotky a dalších členů jeho gangu,“ píše se na webu. „Navíc by vám pak hackeři vyhlásili totální válku. Nacionální revoluci nezastavíte a za každé pronásledování nacionalistů přijde radikální odveta,“ píše se také v prohlášení. 

homednes ( 12. ledna 2016 09:08 )

přečtěte si, jak p. Sobotka nechává prznit naše večerníčky a čím krmí naše dětí-svatoušek: http://aeronet.cz/news/video-multikulti-snehurka-pro-deti-na-ct-podle-noticek-po radce-premiera-sobotky-unikle-emaily-opravdu-dokazuji-ze-ct-toci-pohadky-pro-deti-podle-tezi-poradcu -premiera-a-zajmu-nwo/

marais ( 11. ledna 2016 13:25 )

a komu to vadí, že si někdo přečetl jeho webstránky ???????

marais ( 11. ledna 2016 13:22 )

At stránky zruší a je to...dřív politici žádné webstránky neměli a taky to šlo, nemyslíte?

dzery ( 11. ledna 2016 08:31 )

Neblijou jako ty.

kolemdokola ( 11. ledna 2016 06:26 )

 Ani se mi nechce domyslet, co je potom obsahem těch opravdu nedostupných tajných korespondencí. Je to VŠE na zvracení, čeho je politik schopen ve prospěch svého blaha a cizích zájmů. Jít proti zájmu vlastního národa a zrazovat pravdu. Dobře dělají hackeři na celém světě. Teď máme obraz kde žijeme a s kým. Hnus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa