Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zeman: Uprchlíky organizuje Muslimské bratrstvo, má síť obchodníků s lidmi

Prezident Zeman viní z organizování migrační krize Muslimské bratrstvo
Prezident Zeman viní z organizování migrační krize Muslimské bratrstvo  (Autor: L. Křivan, )
Autor: zst - 
4. ledna 2016
11:52

Podle prezidenta Miloše Zemana stojí za migrační krizí organizace Muslimského bratrstva, která podle hlavy státu organizuje také síť obchodníků s lidmi. Těch se podle odhadů Interpolu pohybuje mezi migranty 30 tisíc. Hlava státu to řekla v živě vysílaném rozhovoru na Českém rozhlasu Plus.

Korunní princ Spojených arabských emirátů a marocký ministr zahraničí přesvědčili českého prezidenta Miloše Zemana, že za statisíci lidmi mířícími do Evropy nestojí Rusko ani Islámský stát, nýbrž Muslimské bratrstvo. Proto prezident ve svém Vánočním poselství mluvil o uprchlících jako o "invazní armádě".

"Když jsem byl na návštěvě ve Spojených arabských emirátech, korunní princ, který v podstatě zemi řídí, mi řekl, že střechovou organizací islámských teroristů je muslimské bratrstvo. Šéfové Tálibánu i al-Kaidy jsou jeho členové. A když tu byl marocký ministr zahraničí tak mi říkal, že Muslimské bratrstvo se snaží ovládnout celý svět, protože to má ve své ideologii. Na základě těchto zdrojů se domnívám, že tuto invazi organizuje Muslimské bratrstvo," řekl doslova Zeman v rozhovoru na Pražském hradě.

Dodal, že organizace velmi pravděpodobně řídí také síť převaděčů, která podle Zemana nevznikla náhodou. "Zorganizovat tak obrovskou síť není možné spontánním či nahodilým pohybem. Myslím, že to vyžaduje organizační přípravu," poznamenal prezident. "Muslimské bratrstvo nemůže vyhlásit Evropě válku, na to nemá sílu. Může ale postupně zaplavit Evropu a ovládnout ji," uzavřel Zeman.

Všichni podnikatelé se solárními elektrárnami jsou baroni

Prezident v rozhovoru ostře zkritizoval dotace proudící do solárního byznysu. Podle Zemana jsou všichni podnikatelé solárními barony, protože deformují tržní prostředí. "Klesla cena panelů, zatímco výkupní cena je stejná. Zaplatí se jim to za 10 let a dalších 10 let budou pobírat zisky," řekla hlava státu.

Šéfka ERÚ Alena Vitásková prý měla původně dobrý nápad dotace nevyplácet, Zeman ale připustil, že by pak Česku mohly hrozit arbitráže. "Viděl bych řešení v daňových úpravách, aby část zisků byla dodaněna," navrhl také prezident.

Kritika vlády: Špatně čerpá dotace a nic se jí nestane

Hlava státu se pustila také do kabinetu Bohuslava Sobotky (ČSSD), který prý špatně čerpá evropské dotace. Premiér se přitom často ohání tvrzeními, že peníze z Bruselu tečou do Česka pod jeho dohledem mnohem lépe a rychleji.

Prezident označil vládu za laxní a neschopnou, podotkl, že když někdo ukradne 35 miliard čeká ho postih, pokud je nechá propadnout, nestane se mu nic. Podle Zemana se právě tolik nestihne vinou Sobotky a jeho ministrů vyčerpat.

ferrys ( 5. ledna 2016 20:42 )

Bože, ti pražáci jsou ale bučící telata.To jsou "odborníci", jak z hovna gula.Kdyby byli delší dobu ve styku s muslimy u nich doma, tak by mluvili jinak.Radši by měli mlčet a šoupat nohama, když nic osobně nepoznali.

pavel215_klafunda ( 4. ledna 2016 17:22 )

Ten už nemluví, ten jen kadí pusou.

xioma. ( 4. ledna 2016 17:13 )

S tím souhlasím. Je to vzdělaný, rozvážný a inteligentní muž na svém místě.

pavel215_klafunda ( 4. ledna 2016 17:11 )

Miloš Zeman jako vždy

honza54.. ( 4. ledna 2016 17:10 )

Tak se seber a táhni do haj.zlu. my se tady bez tebe obejdeme a jinde tě určitě budou vítat s otevřenou náručí, protože asi sami mají svých blbců málo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa