Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Landa na tažení proti islamistickým „skřetům“ v Afghánistánu. Zaorálek varuje

Autor: Jaroslav Šimáček - 
20. prosince 2015
12:45

Zpěvák Daniel Landa se znovu vydal do Afghánistánu. Jeho kontroverzní mise proti islamistickým "skřetům" tak pokračuje, z Kábulu poslal také několik fotek. Opět se mluví o dracích, elfech a kejklích kouzelníka Žita... Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) však od celého výletu dává ruce pryč. A české občany před podobnými akcemi varuje.   

"Přál bych si, aby čeští občané výlety do podobných oblastí maximálně omezovali," řekl serveru Lidovky.cz ministr zahraničí Zaorálek. O Landově nejnovější misi prý nic neví, české ministerstvo zahraničí s ní nemá nic společného. "Především si myslím, že je to hazard. Český občan je soukromá osoba a je tudíž zodpovědný za své činy. Chtěl bych, aby se víc dbalo na varování, která dáváme. Je to velmi nedobrý příklad a nerozvážný hazard," dodal Zaorálek. 

 

 

Zpěvák Daniel Landa vzbudil rozruch, když o svých afghánských akcích nedávno otevřeně promluvil na tiskovce v Česku. Hovořil o obřím projektu s krycím názvem Žito, o husitech, o tom, že chce bránit českou zemi, ovšem tam, kde se válčí. Mluvil však také o kontaktech právě s ministerstvem zahraničí.

 

"Ministr zahraničních věcí mojí cestu odmítal, vzkazoval mi, že tam zemřu. Nevěděl, že je to součást sedmiletého plánu afghánské národní bezpečnosti a dalších subjektů," tvrdil následně Landa v DVTV. Nyní na sociální síti zareagoval na Zaorálka. „Uznávám, že pan ministr Zaorálek hovoří pravdu. Jezdit sem teď rozhodně nedoporučuju, nebyl by to dobrý nápad,“ uvedl bez bližšího vysvětlení Landa.

 

Video Daniel Landa: Podílel jsem se na vysvobození Hanky a Tonči! - Blesk - Petr Soukup
Video se připravuje ...

 

Sám Landa tvrdí, že mu jde kvůli jeho misi o život. Ze strany islámských radikálů. "Skřeti jsou fanatičtí šmejdi, radikální islamisté v kódové řeči," říká zpěvák, který se proto spojil s Afghánci. "Tito lidé s radikálními islamisty bojují mnoho let a jsou to ti nejlepší učitelé a spojenci," upozorňuje.

 

 

Přesto Landova "afghánská operace" budí rozpaky. "Co dělám v Afghánistánu? Řekl jsem to jasně, v Evropě se nacházejí lidé s dokonalými afghánskými pasy a nejsou to Afghánci. Většina z těchto lidí nemusí mít vůbec dobré úmysly. Velmi slušně řečeno. Jednám o možnosti tyto šmejdy ověřovat přímo v Afgh, tedy o možnosti jejich odhalení u nás i jinde. Stačí? To je tak desetina toho, co tu dělám, o čem tu jednám a co zatím říkat nechci nebo nemůžu," napsal na Facebooku tento víkend Landa. A přidal i nejnovější snímky. „Foto je hned po dnešním jednání na úřadu vlády v Kábulu. Jde to zatím velmi dobře. Zdar!“

Foto je hned po dnešním jednání na úřadu vlády v Kábulu. Jde to zatím velmi dobře. Zdar!

Zveřejnil(a) Daniel Landa dne 19. prosinec 2015

 

Svědectví z Kábulu: "Ty jsi elf, ty jsi drak."

 

S Landou by přitom měl být v Afghánistánu údajně i Jakub Horák, přispěvatel Hospodářských novin. K jednání v Kábulu přinesl zajímavé svědectví. Nechybí v něm runy na bundách Landy a jeho parťáků či řeči o dracích a elfech před afghánskými představiteli. 

 

"Sedíme v Kábulu v místnosti, před jejímiž dveřmi nás hlídá pět mužů s AK 47, přijeli jsme dvěma obrněnými auty. Podává se vynikající jehněčí, nikdy jsem tak dobré nejedl. V čele stolu sedí kouzelník Žito v kožené bundě pomalované runami, cosi rozkládá, vedle jeho kamarádi, taky v kožených bundách s runami," píše Horák taktéž na Facebooku.

 

"Za afghánskou stranu je tu šéf bezpečnosti státu, náměstek ministra důlního průmyslu a dva další členové vlády, nějaký jejich známý zpěvák a místní boxeři. Landa ministrům právě říká ty jsi elf a ty jsi drak'. Členové vlády vážně přikyvují, co si myslí doopravdy? Nevím. Každopádně to tu má zmáklý, což je na výpravě do podobné lokality to hlavní, co by vás mělo zajímat," dodává Horák.

 

andorea ( 20. prosince 2015 17:05 )

A jak by k tomu přišla zvířata?

vi3ol ( 20. prosince 2015 16:39 )

Tak.hle lidsky ho chápu. ..tam je heroin prý nejlevnější..a jestli ho přenese v řiti tolik, aby vydržel na další cestu!..

eisenbieger ( 20. prosince 2015 14:50 )

 jen populismis

smrk ( 20. prosince 2015 13:33 )

Bude tam jezdit tak dlouho a kafrat, až si ho podaj a ufiknou mu hlavu tajtrlíkovi hloupýmu.

ruda43 ( 20. prosince 2015 13:26 )

Připokakanej Zaorálek ať drží hubu a hledí si svýho,ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa