Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zeman vystoupením s Konvičkou vážně pochybil, obul se do prezidenta Sobotka

Autor: bru, val - 
15. prosince 2015
13:50

Prezident Miloš Zeman udělal chybu, když vystoupil 17. listopadu na jednom pódiu s předsedou Bloku proti islámu Martinem Konvičkou. V pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére to řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Uvedl přitom, že prezident musí v takovém případě počítat s kritikou.

„I prezident je kritizovatelný a v situaci, kdy bude dělat vážné chyby, jako podle mého názoru učinil 17. listopadu, kdy vystupoval na jednom pódiu s extremisty, což by prezident republiky vystupovat neměl, tak musí počítat s reakcí předsedy vlády. Nejsme v politice pro to, abychom za každou cenu všechno přehlíželi,“ vrátil se Sobotka k listopadové události.

Povídejte se, jak Sobotka kritizuje Zemana:

Video Ptám se, pane premiére - Zeman a 17. listopad - Blesk
Video se připravuje ...

Už tehdy prezidenta za jeho účast na akci nebývale ostře zkritizoval, Zeman mu pak vzkázal, že ohrožuje bezpečnost České republiky. I přesto jsou ale podle Sobotky vztahy mezi Hradem a vládou v pořádku.

„Za dva roky, kdy jsem v čele vlády, funguje komunikace mezi prezidentem a vládou. Neházíme si na hlavu nominace velvyslanců, nevetujeme si zákony, je tady minimum konfliktů mezi návrhy, které vláda předkládá, a postoji prezidenta republiky,“ řekl.

V rozhovoru pro Blesk.cz dodal, že by se sám na pódium vedle Konvičky nepostavil, neboť se snaží vnímat, kde vystupuje, v jakém kontextu a co to přinese.

V otázce vnitrokoaličních vztahů Sobotka připustil, že existují pnutí, považuje je ale za běžné. Před krajskými volbami příští rok očekává velký souboj ANO a ČSSD.

Premiér Sobotka o vztazích v koalici a volbách:

Video Ptám se, pane premiére - koalice a volby - Blesk TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa