Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

„Je to honba médií.“ Ransdorf dál zůstává komunistou, straníci ho podrželi

Autor: mts, poe, ČTK - 
12. prosince 2015
16:15

V ústředním výboru komunistů se našlo jen 23 lidí, kteří chtěli po Miloslavu Ransdorfovi pozastavení členství v KSČM. Nebylo jich dostat na to, aby se jim europoslanec se švýcarskou kauzou musel podvolit, zjistil Blesk.cz. Ransdorf dorazil vysvětlovat miliardy z banky s hodinovým zpožděním, straníci jeho případ nakonec řešili sedm hodin.

Předseda strany Vojtěch Filip novinářům řekl, že návrh na případné pozastavení jeho členství nebyl přijat a všichni členové včetně vedení budou respektovat rozhodnutí kolektivního orgánu.

"Vzhledem k tomu, že jde o jeho (Ransdorfovu) privátní záležitost, nejde o činnost spojenou s funkcí ve straně, se většina přiklonila k názoru, že to stranu do budoucna poškozovat nebude. V tomto ohledu byl výsledek dán hlasováním," uvedl.

Předseda strany Vojtěch Filip novinářům řekl, že návrh na případné pozastavení jeho členství nebyl přijat a všichni členové včetně vedení budou respektovat rozhodnutí kolektivního orgánu.

Debata se podle Filipa vedla o tom, jestli kauza poškodí KSČM v její stranické činnosti nebo ne. Sobotní stanovisko považuje Filip za věc kolektivního rozhodnutí, většina prý sdílela názor, že je to spíše honba médií proti Ransdorfově činnosti obecně.

Ransdorf s novináři nekomunikoval, doslova řekl, že k nim „nemá důvěru, protože se chovali po celou dobu neskutečným způsobem“. Ransdorf již oznámil, že pozastaví členství v krajně levicové frakci Evropského parlamentu. Je ale přesvědčen o tom, že nic špatného neudělal.

Zpoždění europoslance jako tradice

Stává se to už tradicí. Když jel Ransdorf v úterý vysvětlovat svou kauzu nejužšímu vedení KSČM, zpozdil se o půl hodiny. Tehdy omlouval pozdní příchod ucpanými ulicemi Prahy. Ani půlhodinové zpoždění mu ale tehdy nestačilo k tomu, aby vyměnil košili špinavou už z předchozího dne.

Miloslav Ransdorf přijel do sídla KSČM. Ve stejné košili s flekem, jakou měl v pondělí. Miloslav Ransdorf přijel do sídla KSČM. Ve stejné košili s flekem, jakou měl v pondělí. | Blesk - Martin Přibyl

Tentokrát přijel později dokonce o hodinu. Jakmile vystoupil z auta, hned zamířil po schodech do jednacího sálu. S přítomnými novináři se vybavovat nechtěl, za to košili na sobě měl na první pohled čistou a tentokrát modrou.

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) spěchá po schodech na jednání Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) spěchá po schodech na jednání | Blesk - Alexandr Malachovský

Některým komunistům už dochází s politikem trpělivost. Například poslankyně Marta Semelová na dotaz, zda Ransdorfovi věří, v ČT odpověděla lišácky: „Poslechnu si ho.“

Ransdorf ve čtvrtek oznámil, že pozastaví členství v krajně levicové frakci Evropského parlamentu. Nechce ji prý poškozovat.

Švýcarská policie zadržela minulý týden Ransdorfa spolu se třemi Slováky v curyšské bance kvůli podezření z finančního podvodu. Europoslanec nyní potvrdil, že ve švýcarské bance jednal jménem Vladimíra Huňka, který byl již dříve odsouzen za to, že sliboval lidem peníze, když mu pomůžou získat dědictví po příbuzné ve Švýcarsku.

pavel233 ( 13. prosince 2015 10:11 )

To, že zůstal v KSČM je v pořádku, To, že zůstal europoslancem to už je jiná písnička

placenta ( 13. prosince 2015 10:05 )

jo počítam tak 80-90% poslancu byly v ksč jen založili jiné strany

eliska963852 ( 13. prosince 2015 09:55 )

Vyzývám českou vládu, aby okamžitě vyhlásila Švýcarsku když ne válku, tak alespoň těžké hospodářské sankce, které arogantní zemi helvétského kříže ekonomicky položí na lopatky.

dzery ( 13. prosince 2015 08:44 )

tgbg ( 13. prosince 2015 08:37 )

Komunističtí zločinci nemohli Ransdorfa vyloučit. Kdyby komunističtí zločinci vyloučili všechny zloděje, grázly, kolaboranty, lu***, gaunery, darebáky, dacany, prostitutky, lumpy, hrdlořezy, hňupy, hlupáky......už by neexistovala komunistická strana. Strana verbeže.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa