Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ransdorfa poslal podvodník Huněk pro miliardy. Na kontě je prý ale pár tisíc

Autor: mts - 
10. prosince 2015
13:45

Podvodník a recidivista, který má talent na lži. Takový je Vladimír Huněk (46), který zřejmě napálil i komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa (62), když ho s falešnými dokumenty poslal do švýcarské banky. Česká televize zveřejnila Huňkovu fotku. Týdeník Respekt dodal, že údajné miliardové konto fakticky zelo prázdnotou.

„Na dotyčném účtu v curyšské bance ve skutečnosti má být zhruba jen 500 eur, tedy asi 13,5 tisíce korun,“ uvedl Respekt a odkázal se na dva anonymní zdroje blízké celé kauze. Ransdorf byl přitom přesvědčený, že je na účtu v přepočtu 9,5 miliardy korun, na což měl i výpisy z banky. Velmi pravděpodobně podvržené.

Trestní minulost Vladimíra Huňka je každopádně bohatá. Nejdřív zpronevěřil majetek firmy, v níž pracoval, poté lákal peníze z mužů, kterým sliboval žoldnéřskou práci v Iráku, a nakonec ho chytili za úvěrové podvody.

Setkal se s ním i nadporučík Robert Mařák. „On měl na každou situaci vysvětlení. Byl schopen tvrdit, že spolupracuje s tajnými službami, iráckou diplomacií a podobně, což se vyvrátilo. Byl to mistr fabulace,“ popsal Blesku kriminalista.

„Jednu ruku má kratší s omezenou hybností. To mi vysvětloval tak, že když byl jako malý chlapec ve Švýcarsku, převrátilo se s ním auto a on z toho vozidla vypadl,“ dodal Mařák.

Huněk dnes nemá záznam v obchodním rejstříku ani katastru nemovitostí a je na něj uvaleno 14 exekucí za 2,2 milionu korun.

Vladimír Huněk je prý tajemným fantomem V. H., pro kterého Ransdorf vybíral peníze. Vladimír Huněk je prý tajemným fantomem V. H., pro kterého Ransdorf vybíral peníze. | ČT

.krakonos5oo. ( 10. prosince 2015 17:06 )

Každý zloděj není komunista. Ale každý komunista je zloděj.

byvalyvoliccssd4 ( 10. prosince 2015 17:03 )

ransdorf a Huněk- vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá

realistaii ( 10. prosince 2015 15:40 )

pokud na kontě nebyly peníze ,znamená to ,že cíl a motivace podvodníka Huňka nebyla vybrat 9,5 mld, ani je převést ,ale pouze zdiskreditovat kritika islamizace evropy a banderizace ukrajiny ,ale z toho podvodník nic nemá takže šlo o akci zpravodajských služeb s jediným cílem ,útok proti Ransdorfovi

nikal ( 10. prosince 2015 15:05 )

.... hele repelosi, ty troubo, najdi si sporťáka a přestaň vypouštět takový ko.ko.ti.ny... Ransdorf je prostě hamižnej hnus, kterej vydělává balík a pořád má málo... nevíc má smůlu, že je to blb, neb vysoká politická v Moskvě ještě žádnýho "Ajnštajna" nevyprodukovala...

lug70 ( 10. prosince 2015 14:59 )

V Polsku už vyhazují z koryt probruselské zrádce, kteří jsou obdobou naší pražské kavárny Nová polská vláda se napřed zaměřuje na justici, tajné služby a státem dotovaná média, které ovládli pravdoláskaři. V našich médiích už píšou o čistkách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa