Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Blesk získal Ransdorfovy dokumenty: Tohle ho dostalo do basy!

Autor: Vera Renovica - 
8. prosince 2015
19:41

Přišel, viděl, odešel v klepetech. Zostuzený europoslanec Miloslav Ransdorf (62, KSČM) odmítá, že by se na svém »švýcarském výletě« stal obětí podvodu. Blesk ale získal kopie dokumentů, na základě kterých se chtěl v curyšské bance dostat k miliardám. A ty svědčí o tom, že naletěl!

Jeden údajný dopis z curyšského Ředitelství spravedlnosti a vnitra a pět výpisů z účtu – ten poslední prý z 9. ledna 2015, ale k nepoznání rozmazaný. S tímhle měli neznámí lidé oslovovat různé osoby včetně politiků, aby jim pomohli pro bohatého dědice brazilského čokoládového průmyslu Vladimíra Huňka, od Zürcher Kantonalbank vymoci jeho nejméně 350 milionů eur (9,2 miliardy korun).

Ve stejné věci před necelým rokem kontaktovali zdroj Blesku neznámí lidé. A napsali mu přibližně toto: „V té souvislosti nás napadlo oslovit vás. Zároveň chceme zabránit tomu, že těsně před vyřešením problému přijde někdo úplně nový a dostane se k velmi zajímavé přidané hodnotě.“

Tehdy slíbili 7 procent z uložené částky – tedy nejméně 643 milionů korun. Pro někoho, kdo je tak švorc jako Ransdorf, by šlo o řešení životních problémů, i kdyby měl po rozdělení s ostatními dostat jen čtvrtinu.

V úterý Ransdorf v sídle KSČM, kam šel na kobereček, suverénně tvrdil, že nikomu nenaletěl. „Než jsem do Švýcarska jel, tak jsem měl možnost seznámit se s dokumenty, které prokazovaly, že opravdu to dědictví je reálná záležitost,“ řekl mimo jiné. A dodal, že spíše než na past někomu došlápl na kuří oko. I povrchní prozkoumání těchto dokumentů donutí ptát se:

1. Proč je v údajném oficiálním dopise od curyšského Ředitelství spravedlnosti a vnitra nejméně 6 pravopisných chyb a proč si jich Ransdorf kovaný v němčině nevšiml?

2. Proč by měl být komunikace s bankou schopen právě oslovený – v tomto případě buď právě Miloslav Ransdorf, který nemá právnické vzdělání, anebo jeden z trojice Slováků, které s ním minulý čtvrtek zatkli?

3. Proč prosba o pomoc s tímto účtem kolovala ve slovenské komunální politice – mimo jiné o ní dva roky věděl starosta slovenské obce Ivanka u Nitry Luboš Gál? Mimochodem té samé obce, ve které byl dříve starostou s Ransdorfem zatčený Petr Guzmický?

4. A HLAVNĚ: šlo skutečně o způsob, jak přijít k penězům, anebo o způsob, jak zlikvidovat zadluženého a zoufalého Ransdorfa, případně Guzmického?

Co nejspíš slíbili Ransdorfovi a spol.

Zkontaktovali ho a začali mu vykládat následující příběh. Zdroj Blesku tvrdí, že právě takhle na něho šli se stejnými dokumenty, které zlákaly Ransdorfa a jeho tři společníky. On sám ale nenaletěl…

* Vladimír Huněk, který zdědil majetkový podíl v brazilském Nestlé, na účtu v Zürcher Kantonalbank leží přes 350 milionu eur. Každý měsíc se částka zhodnotí o 2,7 milionu eur.

* V říjnu 2014 mu účet zablokovali, údajně kvůli tomu, že chtěl finance převést do Rakouska. Státní zastupitelství ho ujistilo, že se ke svým penězům bude moci dostat v únoru 2015. Banka se prý ale snaží klienta zdiskreditovat, asi aby nepřišla o kšeft, a v komplotu se státním zástupcem peníze odmítá vydat.

* Klient si nemůže najmout právníka, protože je bez peněz – tedy má je zablokované.

* Proto jsme se rozhodli zkontaktovat vás a potřebujeme pomoc. Odměnou bude 7 procent z uložené částky, tedy 643 milionů korun…

trhnisinadledvinkou ( 9. prosince 2015 12:32 )

takže už to není spící účet, kde je zlato zabavené židům z doby slovenského štátu?

sores ( 9. prosince 2015 10:11 )

A co Rátth kdy už konečně půjde sedět??????????? A tak je to se všemi politickými zloději co nám vládnou,hnus!

sores ( 9. prosince 2015 10:09 )

 To je zase keců okolo toho křivo.hubáka!Nic z toho mít nebude, strana se ho zastala. Kdyby ne, měla by celá strana KSČM z ostudy kabát koho to mezi sebou měli!!! Tak to v v prohnilém Česku přeci chodí. To už bylo případů mezi politiky a hrozila jím basa, kulový leda tak, vždy se to ututlalo a vyšumělo. A tak je to pořád s těmi za.sranci s imunitou.

karcsil ( 9. prosince 2015 09:27 )

To,že Ranzdorf je arogantný hlupák o tom niet pochyby ale,že politická strana KSČM sa postavila za takýto podvod je nepochopitelné.To znamená,že vo vedenie strany sú samí podvodníci !!!!!!

panda82 ( 9. prosince 2015 08:41 )

No o něm Blesk zná kolik má dluhů, a že by nám noví majitelé Blesku prozradili na sebe, kde oni odklonili svoje miliardy, bylo by to zajímavější čtení, to by čtenáře zajímalo víc, že páni redaktoři, ale z toho máte strach zavrtat do hov**

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa