Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ransdorf přijel na grilování u komunistů pozdě. A ve špinavé včerejší košili

Autor: mts, val, ČTK - 
8. prosince 2015
09:05

Europoslanec Miloslav Ransdorf dorazil v úterý ráno do sídla KSČM v ulici Politických vězňů. Zhruba hodinu vysvětloval vedení strany, proč šel minulý týden do švýcarské banky, kde ho poté zadržela policie. Ransdorf přijel se zpožděním, a navíc ve stejné růžové košili, kterou měl už v pondělí, když přijel do své vily v Praze. 

Přitom už v pondělí měl košili špinavou – v přední části se vyjímal několikacentimetrový flek. Ransdorf tím chce možná dát najevo, jak ho „zbídačila“ švýcarská policie.

„Jsem starší člověk, je mi přes 60 let a mám zdravotní neduhy. Třikrát jsem poslední den ráno žádal policii o léky na tlak, když byla jeho úroveň vysoko nad normál. Žádal jsem v cele večer i o inzulin, ale neúspěšně. Vyvolalo to zhoršení mého zdravotního stavu,“ postěžoval si v pondělním rozhovoru pro Parlamentní listy, jak se k němu po zatčení chovali.

Podívejte se na příjezd Miloslava Ransdorfa do sídla KSČM:

Ransdorfa dosud neobvinili

V úterý ráno vyšlo najevo, že švýcarské úřady dosud neobvinily Ransdorfa ani tři Slováky, které spolu s ním policie zadržela ve čtvrtek v curyšské bance. Pondělní informaci jednoho ze slovenských zpravodajských webů odmítla mluvčí vrchního státního zastupitelství v Curychu Corinne Bouvardová.

Ta zpráva je chybná, zcela určitě jsem to takto nikdy nepotvrdila,“ uvedla Bouvardová. Zpravodajský server Aktuality.sk se v pondělním článku odvolával právě na ni. „Vyšetřování stále probíhá, výsledek řízení je v tomto okamžiku otevřený,“ dodala.

Obvinění odmítl zhruba po hodinovém jednání s Ransdorfem také šéf KSČM Vojtěch Filip. Strana se za svého europoslance postavila. Ransdorf na improvizované tiskové konferenci v úterý dopoledne řekl, že chce očistit své jméno. „Asi jsem někomu šlápl na kuří oko,” řekl také a odmítl, že by naletěl podvodníkům. 

K jeho pozdnímu příjezdu řekl místopředseda KSČM Jiří Dolejš, že jej zapříčinila hustá mlha a pražská ranní doprava.

Čtveřici můžů včetně europoslance Ransdorfa zadržela švýcarská policie v curyšské bance ve čtvrtek a vyslýchala ji kvůli podezření z finančního podvodu. Europoslanec Ransdorf údajně chtěl pouze zprostředkovat komunikaci mezi bankou a jejím klientem V. H., od něhož měl plnou moc.

stanislavhahn ( 8. prosince 2015 15:13 )

Být s ním v jedné straně asi bych mu ukop palici...

xandrax ( 8. prosince 2015 14:58 )

Hnus, tam musí být pachu.

slecnadashwoodova ( 8. prosince 2015 14:35 )

a "toto" sedi v eu parlamente, kolko jemu podobnych hochstaplerov, infantilnych starcov tam sedi a automaticky dviha ruky za nezmysly, ktorymi nam eu byrokrati "usnadnuju" a linkuju zivot?!

anice ( 8. prosince 2015 14:09 )

špinavá troska a tohle sedí za Česko v parlamentu EU... když si představím, že i ostatní státy tam posílají ten nejhorší póvl, kterého se prostě chcou zbavit..

marlen52 ( 8. prosince 2015 14:09 )

panebože tohle má být elita národa která nás má reprezentovat ve světě. ta jeho košile no fuj.chce se mě zvracet.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa