Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ransdorf přiznal, že cestou do Švýcarska myslel i na finanční podvod

Autor: mts - 
8. prosince 2015
07:35

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) už před návštěvou curyšské banky kalkuloval s možností, že se k penězům někdo chce dostat neoprávněně. Politik, kterého minulý týden zatkla švýcarská policie, to připustil v rozhovoru pro Parlamentní listy, kde popsal pět myšlenek, nad kterými cestou do Švýcarska uvažoval. Ransdorf zmínil, že v bance má být vysoká suma. A nerozporoval dřívější informaci médií, že jde v přepočtu o 9,5 miliardy korun.

Ransdorf tvrdí, že se na něj obrátili určití lidé s tím, že mají nepohyblivého známého. Tento Čech měl zdědit velké množství peněz po občance Švýcarské konfederace, která zemřela v roce 2005. Tyto peníze spravuje konkrétní banka, která ovšem s mužem nekomunikuje. „Byl jsem požádán, zda bych se do této záležitosti nevložil a zda bych se nepokusil zprostředkovat kontakt mezi bankou a jejím klientem,“ říká politik.

Europoslanec se proto rozhodl zjistit, jak to ve skutečnosti je. V rozhovoru popsal, že v tu chvíli měl v hlavě následujících pět myšlenek.

 

5 věcí, které se honily Ransdorfovi hlavou:

1. Dědictví existuje a z nějakého důvodu po deseti letech ještě není uzavřeno a banka nemůže jakékoliv finanční prostředky komukoliv uvolnit.

2. Dědictví existuje, bylo vyplaceno na účet nějaké banky a dědic dostal falešné papíry, aby se nepřišlo na to, že jej někdo ošidil, takže by bylo nezbytné povolat policii.

3. Dědictví existuje, banka jej spravuje, ale protože zjistila údaje o fyzických problémech klienta, pokračuje v činnosti, která se děla v souvislosti s takzvaným židovským zlatem v minulosti, to jest téměř nic se nedělá, což by opětovně mohlo být důvodem pro zavolání policie.

4. Mohlo jít o podvod na banku. Někdo se mohl chtít neoprávněně dostat k finančním prostředkům banky. Toto je vysoce nepravděpodobné, protože kdyby neexistoval dědický účet, tak by nikomu nic nebylo vyplaceno.

5. Někdo se chtěl dostat neoprávněně k prostředkům někoho cizího, které byly na účtu u banky. Proti tomu by hovořilo to, že měly být vyhotoveny originály dokumentů přímo od vlastníka tohoto účtu. Je nepravděpodobné, že by někdo chtěl podvést banku a přitom uváděl veškeré své údaje.

dzery ( 8. prosince 2015 09:51 )

Stejnak kecá a hledá nějakou výmluvu,uvidíme co bude dál.

helenazestrakonic ( 8. prosince 2015 09:18 )

Soudruh Ransdorf je nejčestnější český politik. Celou dyskrymainační kampaň zorganizovalo americké velvylanectvý v Praze.De jim o to aby se soudruh Ransdorf nemoch stát prezidentem ćeské Republiky ale on tím prezidentem bude votym su přesvječená. Ať žije soudruh Ransdorf. S pozdravem Миру мир Vaše HelenazeStrakonic€seznam◘cz

byvalyvoliccssd4 ( 8. prosince 2015 08:59 )

My komunisté, zloději a ostatní levicová pakáž pevně stojíme za svým lídrem soudruhem Ransdorfem!

salto ( 8. prosince 2015 08:33 )

Že nepožádal o radu brilantního finančníka ing. Kalouska

okolonas ( 8. prosince 2015 08:16 )

To je vůl

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa