Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

„Mám rád ženy, které si snadno kleknou,“ harašil ministr. A dostane padáka

Autor: ČTK, simao - 
7. prosince 2015
19:30

„Vtípek“, který ho bude stát křeslo. Srbský ministr obrany Gašić má z ostudy kabát poté, co pronesl nepatřičnou hlášku na televizní reportérku, která si před ním klekla, aby uhnula ze záběru. Ministr v narážce na orální sex pronesl, že má rád novinářky, které si takhle snadno kleknou. A premiér mu vzkázal: Máš padáka.

Draho přijde srbského ministra obrany Bratislava Gašiće neuvážená vulgární poznámka se sexuálním podtextem, kterou pronesl v neděli k novinářce nezávislé televize B92. Premiér Aleksandar Vučić v pondělí uvedl, že Gašić po něčem takovém nemůže ve funkci zůstat.

Gašić se při návštěvě města Trsteniku na jihu Srbska chystal promluvit se skupinou novinářů. Reportérka televize B92, která držela mikrofon, si poklekla, aby nepřekážela kamerám v záběrech, což ministra přivedlo k velmi nepodařenému pokusu o vtip, když prohlásil: Mám rád novinářky, které si takhle snadno kleknou.

 

Scéna, kterou kamery i se zvukem zachytily, rychle vyvolala velkou vlnu nevole, a to nejen u opozičních politiků a novinářů.

Na sociálních sítích se objevila řada odsuzujících komentářů jako například: To je i na naše poměry neuvěřitelný výrok. Šéf ministerstva obrany si ještě v neděli pozdě večer posypal hlavu popelem a omluvil se veřejnosti i přímo redaktorce B92, přičemž uznal, že takové ostudné a skandální chování je neomluvitelné.

Tak trochu to připomnělo údajné nevhodné narážky na ženy, které se měly nést svého času českým ministerstvem školství za vlády (nyní již exministra) Marcela Chládka (ČSSD). S tím rozdílem, že Chládek se za údajný výrok „Jste lahodná“ neomlouval a naopak se nařčením podobného typu bránil. Šéf srbské obrany Bratislav Gašić však neměl co popírat – televizní záběry ho jednoznačně usvědčily.

Premiér: Musíme se zastat všech žen

Na Gašiće se rozzlobil i srbský předseda vlády. Vždy jsem byl proti honbě na lidi a moralizování a stavěl jsem se za své ministry... Ale v tomto případě nemůžu najít žádnou omluvu ani ospravedlnění,“ řekl dnes Vučić. Poznamenal, že Gašić je jedním z jeho nejoddanějších přátel, ale „někde musí být hranice“.

Omluva nestačí. Musíme se zastat všech žen v Srbsku, pro všechny ženy to byl špatný vzkaz, zdůraznil předseda srbské vlády.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

salto ( 8. prosince 2015 08:37 )

Za trest mu ho už nikdy nevyhu.lí, aby si pamatoval

rumungro ( 7. prosince 2015 22:25 )

Nechal bych na ni,jak ho potrestat.Asi by ho to tolik nestálo.

bibijana ( 7. prosince 2015 20:45 )

To je úhel pohledu slušného člověka a hulváta. Například takový Randsdorf jede v miliardových podvodech a co se ty ,blbe, taky stalo? Vůbec nic.

honza54.. ( 7. prosince 2015 20:27 )

a co se stalo, ty blbko? vůbec nic

honza54.. ( 7. prosince 2015 20:25 )

vždyť neřekl nic špatnýho a jestli si to někdo domýšlel, tak je hovado ten, kdo si to domýšlel

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa