Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman si vychutnal „bouráka“ Ransdorfa: Kdykoli sedne do auta, hrozí nehoda

Autor: Jaroslav Šimáček - 
7. prosince 2015
20:45

Na volant Miloslava Ransdorfa se lepí přinejmenším smůla. Známý komunista má za sebou nejednu dopravní nehodu. Připomněl to i prezident Miloš Zeman, když se pozastavil nad aktuální Ransdorfovou aférou ve švýcarské bance. Zeman si Ransdorfa vychutnal, když upozornil, že kdykoli europoslanec sedne za volant, hrozí nehoda. Ransdorfa přitom Blesk.cz v pondělí přistihl, jak přejíždí plnou čáru. Hrozí mu další dopravní patálie?

Miloslav Ransdorf na sebe strhl pozornost nečekanou aférou ve švýcarské bance, po které ho odvezli dokonce do věznice v Curychu. Nyní je však již zpět doma v Česku a nad případem se vznáší řada otazníků.

Prezident Miloš Zeman však má v jednom jasno. Při své návštěvě Ústeckého kraje dostal dotaz právě na Ransdorfa a neváhal si rýpnout: „Je to člověk, který údajně umí 15 jazyků, ale to ho ještě nekvalifikuje k tomu, aby byl znalec obrazů, znalec bankovnictví nebo znalec řízení automobilů. Kdykoli sedne do auta, je vysoká pravděpodobnost, že spáchá dopravní nehodu.“

Video Trefný Zeman: Kdykoliv Ransdorf sedne za volant, způsobí nehodu. - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Ransdorfovy nehody: Málo jich není...

Za volantem svého černého superbu (a dalších aut) zažil Miloslav Ransdorf skutečně již leccos. Naposledy letos na konci srpna měl trefit zrcátkem auta chodce na Praze 4. Mladík však přebíhal komunikaci mimo přechod.

Srážku s chodcem však zažil Ransdorf i dříve – v červnu 2007 srazil na Praze 6 chodkyni (44), v červenci 2008 se v Karlovarské ulici taktéž v hlavním městě střetl s mladou dívkou (18).

Problémy měl Ransdorf i v dubnu 2010, když při výjezdu ze dvora vily v Libušské ulici boural s projíždějícím vozidlem. V lednu 2014 zastavil Ransdorf opět v Libušské ulici na červenou a do jeho auta narazila řidička za ním. V červenci 2014 se pak Ransdorf srazil s tramvají na křižovatce ulic Jindřišská a Politických vězňů, nehodu tehdy podle Ransdorfa zavinil řidič tramvaje.

Při cestě do domu rodičů přejel plnou čáru. Přijde o body?

Právě ve svém již poněkud pomačkaném superbu přijížděl v pondělí Ransdorf k rodinnému domu svých rodičů v Petrovicích, kam se vydal po návratu ze Švýcarska.

Europoslanec za KSČM, známý svými dopravními patáliemi, přitom přejížděl jednoduchou plnou čáru, jak zachytil fotograf Blesk.cz. Že by další dopravní patálie na obzoru? Kdepak, v tomto případě bylo vše v pořádku, při odbočování mimo pozemní komunikaci (např. na soukromý pozemek do domovního dvora) je možné si takto skutečně počínat, aniž by to bylo v rozporu se zákonem.

Miloslav Ransdorf (KSČM) za volantem svého superbu v Petrovicích před domem rodičů Miloslav Ransdorf (KSČM) za volantem svého superbu v Petrovicích před domem rodičů | Foto Blesk - Ladislav Křivan

Dokládá to vyhláška Ministerstva dopravy a spojů 30/2001 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a úprava a řízení provozu na pozemních komunikacích. Konkrétně paragraf 18, ve kterém se o „podélné čáře souvislé“ píše: „V 1a je zakázáno přejíždět nebo ji nákladem přesahovat, pokud to není nutné k objíždění, odbočování na místo ležící mimo pozemní komunikaci nebo vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci“. Jiné je to v případě, že by čára byla dvojitá.

Zeman vzpomenul Švýcarsko i obrazy

Kromě Ransdorfových nehod a aktuální „švýcarské kauzy“ vzpomenul prezident Zeman i na jiný spor, kdy Ransdorf naletěl v minulosti na kšeft s padělanými obrazy. Doufal ve zbohatnutí, skončil ale u soudu. Ovšem pouze jako svědek proti padělatelům.

Nyní však Ransdorf čelí obřímu skandálu, který se týká velkého balíku peněz, jejichž původ je zatím nejasný. Mluví se dokonce o dědictví po nacistickém pohlavárovi... Ransdorf se měl peníze snažit vybrat společně se třemi slovenskými občany, a to dokonce na falešné doklady, on sám ale tvrdí, že byl v bance z jiného důvodu. Otevřít komunikaci mezi bankou a tajemným boháčem V. H.

Když přijížděl před dům do Petrovic, mračil se. Svým superbem se pak Ransdorf později přesunul od domu svých rodičů do pražské části Libuš, kde má vilu, s drobnou zastávkou u čerpací stanice. Před jeho vilou na něj již čekali novináři i televizní štáby, viditelně uštvaný Ransdorf však odmítl cokoli ke švýcarské kauze komentovat a zmizel ve svém domě.

vi3ol ( 8. prosince 2015 18:04 )

 To hradní ochmelka kvůli permanentní ožralosti už desetiletí za volant netrefil..tím pádem hrozí autu, ve kterém jede, jenom ta nehoda, že ho seblije..

ma30 ( 8. prosince 2015 10:36 )

Ransdorf je mi šumafuk. Ale kolik jazyků umíte vy? Možná, že selský rozum máte, tak alespoň něco!u

mim33 ( 8. prosince 2015 01:44 )

Kdepak, u takových se dá právě očekávat totální odtrženost od reality.

donaf ( 7. prosince 2015 23:05 )

To jo, ale u poslance, který umí 15 jazyků se očekává že má alespoň selský rozum.

simpi ( 7. prosince 2015 21:59 )

Blbové, za přejetí plný čáry je jenom pokuta. Žádný body. Jinak pokud se srazí kára s tramvají na křižovatce ulic Jindřišská a Politickejch vězňů, tak to nikdy nemuže bejt vina tramvajáka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa