Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ransdorf a temná minulost jeho „kumpánů“. Stáli u podvodů za dvě miliardy

Dva ze tří mužů, kteří byli zadrženi s Miloslavem Ransdorfem, měli k pokusům o podvody na banky blízko již v minulosti.
Dva ze tří mužů, kteří byli zadrženi s Miloslavem Ransdorfem, měli k pokusům o podvody na banky blízko již v minulosti.  (Autor: archiv Blesk)
Autor: kle - 
7. prosince 2015
07:55

Příběh českého europoslance Miloslava Ransdorfa (KSČM) zadrženého ve švýcarské bance odhaluje další podrobnosti. Dva ze tří mužů, kteří skončili v rukou policie spolu s ním, figurovali v okruhu lidí spojených se dvěma kauzami z 90. let minulého století. Jak už Blesk.cz informoval, šlo o daňové úniky a podvody. Při nich se pachatelé pokusili z bank vylákat nejprve 850 milionů, později dokonce více než miliardu korun, upřesňuje v pondělí deník Právo.

Kdo jsou Slováci zadržení s Miloslavem Ransdorfem při podezřelém pokusu vybrat z curyšské banky stovky milionů bank na falešné dokumenty? Oba pracovali ve firmě IPN Invest a oba figurovali na konci 90. let v orgánech společnosti Quonex Invest. V ní pracoval jako tehdejší předseda dozorčí rady první český velvyslanec na Slovensku Filip Šedivý. Ransdorfův kolega z Federálního shromáždění.

Nebát se a nakrást

Jak Právo připomíná, obchodní vazby Slováků vedou skrze propletenec firem ke dvěma kauzám miliardových útoků na banky. V obou případech šlo přitom, stejně jako nyní, o podvržené dokumenty.

V prvním případě šlo o údajné šeky americké banky v hodnotě 850 milionů korun. V roce 2004 bylo obžalováno celkem osm lidí včetně havířovského podnikatele Petra Kellovského. Žalobce tvrdil, že skupina chtěla falešné šeky prodat zahraniční bance, soud však obžalobu zamítl.

Ve druhé kauze šlo opět o falešné směnky, a to jedné z poboček Komerční banky. Jedenáct směnek za 1,3 miliardy korun neslo falešný podpis bývalého ředitele pobočky banky v Boskovicích. Obžalovaný Polák Ryszard Sikorski byl odsouzen k pěti letům vězení, obžalovaného bankéře soud zprostil viny.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

byvalyvoliccssd4 ( 7. prosince 2015 16:13 )

..a vrátit majetky lidu Ransdorfovi, Grebeníčkovi & spol.

byvalyvoliccssd4 ( 7. prosince 2015 15:54 )

Není pravda, že chtěl Ransdorf ukrást miliardy po umučených židech. A ta částka také nesouhlasí.

ninga ( 7. prosince 2015 15:10 )

dělá ostudu celé republice

tgbg ( 7. prosince 2015 13:00 )

Komunistický křivák Ransdorf. Křivák už od pohledu. Jako každý komunistický křivák.

lambrika ( 7. prosince 2015 12:36 )

"Vysvětlení " je tak věruhodné jakože Slováci žrebovali ,s kterým europoslancem pojedou do banky a vytáhli Ransdorfa.Super výhra !Bingo !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa