Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kdo vybíral miliony s Ransdorfem? Prý exstarosta se vztahy v Rusku

Europoslanec Miloslav Ransdorf skončil ve Švýcarsku v rukou policie.
Europoslanec Miloslav Ransdorf skončil ve Švýcarsku v rukou policie.  (Autor: ČTK)
Autor: bru/ČTK - 
5. prosince 2015
18:25

Slovenský deník N prý odhalil totožnost muže, kterého zadrželi společně s českým europoslancem Miloslavem Ransdorfem. Má jím být bývalý starosta Ivanky pri Nitre Peter Guzmický. Podle Deníku N se sousedům svěřil, že jede do Švýcarska.

Bývalý starosta je podle Deníku N stále v rukou policie. Peter Guzmický se se svou cestou do Švýcarska svěřil sousedům, kteří jsou z jeho zadržení překvapení. Prozradili i to, že exstarosta často jezdil do Ruska. Prý tam totiž studoval vojenskou vysokou školu a na východ se vracel za přáteli.

Deník N mluvil i s bratrem zadrženého Slováka. Ten si prý myslel, že jeho sourozenec odjel do Čech. Už čtyři dny o něm neslyšel. Informace o Guzmickém dosud ale nepotvrdil žádný oficiální zdroj.

Českého europoslance Miloslava Ransdorfa zadržela švýcarská policie spolu s trojicí Slováků kvůli podezření, že se v curyšské bance pokusili o převod vysoké částky peněz na základě dokumentů, které neodpovídaly skutečnosti. Novinářům to v sobotu řekl slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák.

Ransdorf i dva ze tří slovenských občanů byli propuštěni v sobotu dopoledne. Komunistický politik ihned poté zamířil do České republiky a prostřednictvím své asistentky slíbil, že se k případu vyjádří na svém Facebooku. Zatím pouze vzkázal, že žádný účet v curyšské bance neměl a nemá a „o žádný výběr financí v této bance nešlo“.

Slovenská média dříve informovala, že transakce ve švýcarské bance se týkala částky 350 milionů eur (9,45 miliardy korun). „Skupina čtyř mužů předložila curyšské bance dokumenty, které měly znamenat převod většího množství peněz na úrovni stovek milionů eur. Doklady byly ze strany banky odhaleny, protože neodpovídaly skutečnostem. Následně byla přivolána policie, která všechny osoby zatkla,“ řekl Kaliňák. Nevěděl, zda byl někdo obviněn. Dodal, že dva ze zadržených Slováků byli v minulosti trestáni v souvislosti s daňovými úniky a s podvodem.

Původně české ministerstvo zahraničí v pátek večer informovalo, že českého europoslance už propustili. Nakonec se ukázalo, že oficiálně byl sice propuštěn, ale administrativní procedury ho donutily zůstat ve Švýcarsku i přes noc. O posledním zadržovaném Slovákovi by podle slovenského ministra mělo být rozhodnuto v neděli nebo v pondělí.

diella ( 6. prosince 2015 14:08 )

A co je na tom tak pohoršujícího ? Stará láska přece nerezaví a všichni bolševici milují své ruské soudruhy pořád - a ani Ransdorf se s tím nikdy netajil

vi3ol ( 6. prosince 2015 10:39 )

Možná to nebyl jeho první převod..zamířil autem akorát na letiště a ozve se, jestli vůbec, ze Seychell nebo Belize..

radar666 ( 6. prosince 2015 10:11 )

Zase jen novinářské plky a spekulace.Nikdo nic neví a tak se vymýšlejí konstrukce jak nejvíc poškodit nejen dotyčné lidi,ale i ČR.Novinářským hyenám je to fuk,hlavně když to hodí prachy!Hlavně je potřeba do toho namontovat Rusko, a nebude dlouho trvat aby některé média,zejména ČT24,Reflex apod. do toho nenamontovala i prezidenta Zemana.To je totiž v ČR velký hit! Pravda bude někde úplně jinde,ale to se čeští čtenáři a diváci televize nedovědí,pravda se totiž v českém mediálním světě nenosí!

lebkoun ( 5. prosince 2015 23:19 )

Už visí?

zelena.karkulka ( 5. prosince 2015 22:53 )

 to bylo přece už v Majorovi Zemanovi-účty po židech ,po kterých pásli nácci z jižní Ameriky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa