Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Naši pravnuci budou bojovat o přežití,“ straší Jurečka. A bojuje proti hnojení

Autor: zst - 
2. prosince 2015
18:25

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) vytáhl do boje za ekologičtější zemědělství a návrat ke kořenům. Nelíbí se mu současný styl a rád by rozvinul zemědělství jako za našich předků. Jinak prý dokonce nebudou mít za zhruba 80 let co jíst a pít. Vláda ve středu také schválila například zpřísnění leteckého hnojení.

Jednoznačně na stranu šetrnějšího zemědělství se na sociální síti postavil ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Varoval dokonce před tím, že už naši pravnuci nebudou mít co jíst a pít.

„S ekologickým zemědělstvím se vracíme ke svým kořenům. Naši předci by těžko hádali, že to, co tehdy považovali za nutnost k přežití, bude dnes nadčasový způsob hospodaření, který je šetrný k přírodě a ohleduplný ke všemu živému. Musíme ho ale dál rozvíjet. Jinak naši pravnuci se zničenou půdou a nedostatkem vody budou opět nuceni bojovat o přežití,“ napsal na Facebook.

S ekologickým zemědělstvím se vracíme ke svým kořenům. Naši předci by těžko hádali, že to, co tehdy považovali za nutnost...

Zveřejnil(a) Marian Jurečka dne 1. prosinec 2015

A svůj boj s hnojivy prosadil také na vládě. Novela zákona o hnojivech má na jednu stranu zjednodušit a zpřehlednit dohled nad hnojivy z dovozu, na druhé ale budou muset zemědělci hlásit hnojení z letadla.

„Pokud bude chtít zemědělec letecky pohnojit kapalným hnojivem pole, bude to muset čtrnáct dní předem ohlásit Ústřednímu kontrolnímu a zkušebnímu ústavu zemědělskému. Ten tak bude mít lepší přehled při kontrolách látek užívaných na zemědělských pozemcích,“ řekl k tomu Jurečka.

 

salto ( 3. prosince 2015 10:04 )

S USA na věčné časy a nikdy jinak Se ti zase přitížilo?

dzery ( 3. prosince 2015 09:53 )

Společenství modrých loupeživých strak zapoměl jsi monaisi dodat,že jsou plné komunistů.

salto ( 3. prosince 2015 09:51 )

Pokud si sem pustíme migranty (vlastně už se stalo), o přežití budou bojovat už naše děti a vnuci

rense ( 3. prosince 2015 09:04 )

sportovní sázky, velmi spolehlivé informace :.. www.dampres.blogspot.cz

tgbg ( 3. prosince 2015 08:54 )

 Milý pane Jurečko. Vy si to nemůžete pamatovat. O přežití jsme již dávno bojovali za vlády loupeživých rudých strak-komunistických zločinců, kteří nás nechali bezohledně vraždit a drancovat ruskými okupanty. Naštěstí přišla záchrana z USA.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa