Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ples města jako pomsta? Kleslová se zlobí na Krnáčovou kvůli lístku na stání

Autor: Jaroslav Šimáček - 
30. listopadu 2015
16:05

Plesovou sezonu o víkendu zahájila v Praze primátorka Adriana Krnáčová (ANO) – na reprezentačním plesu hlavního města. Lístek k stání se však stal předmětem jejího sporu se starostkou Prahy 10 Radmilou Kleslovou. Ta si v dopise, který má Blesk.cz k dispozici, postěžovala, že nedostala lístek k sezení. Primátorka se to snažila omluvit administrativní chybou, oheň však už byl na střeše a Kleslová akci nakonec bojkotovala.

15. reprezentační ples hlavního města Prahy rozvířil spor mezi političkami z ANO Radmilou Kleslovou a Adrianou Krnáčovou.

Konal se v sobotu v Obecním domě. Večerem provázeli Aleš Háma a Václav Kopta, hostům zahráli Český národní symfonický orchestr, 4TET či Ondřej Havelka. Primátorka Krnáčová nemohla chybět.

Primátorka Adriana Krnáčová (uprostřed) na 15. reprezentačním plesu. Večerem provázeli Aleš Háma (vlevo) a Václav Kopta (vpravo). Primátorka Adriana Krnáčová (uprostřed) na 15. reprezentačním plesu. Večerem provázeli Aleš Háma (vlevo) a Václav Kopta (vpravo). | Magistrát Hl.m. Prahy

Před slavnostním zahájením se však podle Parlamentních listů objevily spekulace, že političtí odpůrci Krnáčové dostali od organizátorů záměrně horší místa.

Na samotnou distribuci lístků si pak primátorce postěžovala dopisem i starostka Prahy 10 a bývalá šéfka pražského ANO Kleslová. Očekávala lístek na sezení, ale marně.

„Je zcela nepřijatelné, aby o účasti hostů, přidělování míst ke stolům či ke stání na této akci (dle informace, která byla poskytnuta mému sekretariátu), rozhodovali zaměstnanci oddělení protokolu Magistrátu hl. m. Prahy. O to více, že dokonce údajně dochází ke zcela svévolnému ‚rozdávání‘ těchto vstupenek lidem, kteří navíc nemají s Magistrátem hl. m. Prahy ani s městskými částmi nic společného,“ napsala Kleslová.

„Situace je zarážející o to více, že jsem jako starostka druhé největší městské části tuto vstupenku neobdržela, respektive účast mi nabídnuta byla, ale pouze formou vstupenky na stání, což, předpokládám, uznáte, je téměř urážející k mému věku a postavení,“ pokračovala Kleslová v dopise Krnáčové.

Primátorka Adriana Krnáčová na 15. reprezentačním plesu hlavního města Prahy. Primátorka Adriana Krnáčová na 15. reprezentačním plesu hlavního města Prahy. | Magistrát Hl.m. Prahy

Kleslová také odmítla argument, že by její účast nebyla potvrzena dostatečně předem. Jak to celé dopadlo? Kleslová nakonec ples bojkotovala, našla si jiný program.

Kleslová: Místo plesu šla na rozsvícení stromu

Kleslová si tohle všechno nechala ujít. „Nebyla jsem tam, už v tanečních stávaly na plesech jen dívky, které nikdo nechce. Pochopila jsem vzkaz paní primátorky,“ smála se v pondělí při dotazu Blesk.cz Radmila Kleslová.

„Zvolila jsem rozsvěcení stromku s Václavem Neckářem pro tisíce obyvatel Prahy 10. Svařák a koledy mne zahřály v předvánočním čase mnohem víc,“ dodala.

Krnáčová: Kleslová mi měla zavolat

Primátorka Krnáčová v reakci na problémy s lístkem pro Kleslovou Blesk.cz po plesu sdělila: „Jedná se o administrativní problém, a to navíc na straně sekretariátu klubu, jelikož na seznamu potvrzených hostů za ANO její jméno vůbec nefigurovalo. Netušila jsem to a nechala si to až v neděli zjistit. Škoda, že mi Radka Kleslová nezavolala, protože bychom to celé samozřejmě okamžitě vyřešili.“

Odmítla spekulace, že by šlo o nějaké vyřizování osobních účtů. „Domnívat se, že by to bylo z osobních důvodů, mi přijde naprosto absurdní,“ vzkázala Blesk.cz šéfka Prahy, které se však pod rukama rozpadla na magistrátu koalice, a tak nyní dochází k čilým koaličním jednáním. Samotný ples si však podle snímků od magistrátu primátorka očividně užila.

arne127 ( 2. prosince 2015 11:53 )

No bóže Kleslová tam nebyla a to se stalo co? Slepice se nemohla vyšperkovat a ukázat se jaká je extra baba.Ten ples je stejně jen pro zombii.Ani kdybych dostal lístek tak bych tam nešel neboť je to jen snobství a hlavně drbárna pro Francku.Kde kdo se tam jen naparuje a ukazuje co všechno má aby se zviditelnil a měli misto práce po ránu si povídat jen drby

byvalyvoliccssd4 ( 2. prosince 2015 08:12 )

Kleslice má stát na ulici, kam patří.

rrobert ( 1. prosince 2015 09:51 )

Od Krndy je to trapné.. a mimochodem lístky na sezení koupit ani nešly, ty rozdává jen magistrát, do prodeje šla jen místa na stání

anders22 ( 1. prosince 2015 09:44 )

Jak to jako Krnda myslela že měla Kleslová zavolat? co to je zase za pitomou výmluvu, pane bože! někdo by s ní měl fakt zatřást už. takže to jako funguje tak, že kdo chce na ples organizovaný magistrátem, musí Krndě zavolat a pěkně poprosit? To snad nemyslí vážně. Když už se takový ples dělá, tak má být nějaký jasně daný systém rozdělování takových lístků a ne je nosit po kapsách a rozdávat kamarádům.

pavel245 ( 1. prosince 2015 09:39 )

Byli jsme stejně jako starostka Kleslová na Kubáni i rozsvěcení stromku a byl to skvělý zážitek - starostka byla milá a celkově to bylo super Navíc je na Desítce hezky. Rozhodně si myslím že by politik měl být mezi normálními lidmi a ne v Obecním domě na plese!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa