Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Výhrůžky ISIS vůči Česku prověří tajné služby. Vláda svolává mimořádnou schůzi

Podle premiéra B. Sobotky (ČSSD) bude hrozbu prověřovat také rozvědka.
Podle premiéra B. Sobotky (ČSSD) bude hrozbu prověřovat také rozvědka.  (Autor: Profimedia, ČTK)
Autor: Zuzana Štíchová - 
25. listopadu 2015
17:14

Islámský stát zařadil Českou republiku na seznam svých úhlavních nepřátel. Výhrůžky zveřejnil na svém posledním propagandistickém videu. Česko je prý v „koalici ďáblů“ a „sežehnou ho plameny“. Na vzkaz už reagovali členové vlády i hradní mluvčí.

„Česká republika je už několik let součástí mezinárodní koalice, která aktivně bojuje proti Islámskému státu. Není důvod se divit, že si toho islamističtí radikálové všimli. Nic nesmíme podcenit,“ napsal Blesku z návštěvy Číny premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). „Policie a tajné služby mu budou věnovat odpovídající pozornost. Aktuální bezpečnostní situaci v ČR a EU vyhodnotí vláda na svém zasedání v sobotu,“ dodal ministerský předseda. 

Vláda se mimořádně schází především kvůli nedělnímu summitu Evropské rady v Bruselu, jednat se ale bude i o bezpečnostní situaci v Česku. Na jednání premiér pozval také zástupce tajných služeb.

Jde o zřejmě nejviditelnější výpad teroristů vůči naší zemi,“ poznamenal ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), ani on ale není překvapen. „Jsme na seznamu nejvyspělejších zemí světa, kterým fanatičtí teroristé vyhlásili válku už dávno. Jsem přesvědčen, že ji vyhrajeme. Naše bezpečnostní opatření zůstávají i nadále posílená,“ prohlásil Chovanec s tím, že doufá v klidné vánoční svátky. 

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček k zařazení do „koalice ďáblů“ podotkl, že „jsme v dobrém klubu“. Prezident Miloš Zeman je známým kritikem islámských teroristů, nevyhýbá se ani kritice islámu. 

Pro Česko se nic nemění ani podle vicepremiéra Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL). „Nepřítelem ISIL je svoboda a demokracie,“ komentoval nejnovější video teroristů. „Tzv. Islámský stát je logicky svými aktivitami už dlouho nepřítelem ČR, jeho aktivity ohrožují ČR a EU dlouhodobě,“ souhlasí s Bělobrádkem jeho stranický kolega a ministr zemědělství Marian Jurečka. 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

asijo ( 26. listopadu 2015 10:43 )

Aby se neozvali naši humanisté,že je to šikana.

kverry ( 25. listopadu 2015 22:18 )

Máš psa? těm lámou končetiny.

petrchpraha ( 25. listopadu 2015 19:19 )

Muslimáci zalezte do chlíva a prcejte těhotný kozy

villi ( 25. listopadu 2015 19:07 )

ISLÁMISTÉ,PRAHA VOLÁ URYCHLENĚ V NOCI O POMOC !!!

keep.smiling ( 25. listopadu 2015 18:19 )

"Vláda svolává mimořádnou schůzi"... A copak chce naše vláda projednat? V čele s tím ...ehm...(chci být slušná) Sobotkou?? Na co chce přijít, co rozhodnout? Vždyť jen plácají hubou, pořád, kolem dokola - a nic nevyřeší, žádné okamžité kroky nepodniknou...tlučhubové!! Navíc - neměli by počkat, až co jim doporučí strýček Sam? Nebo v EU? Vždyť doposud nejednali samostatně, za nás, za český lid! Proradnost těchto lidí nezná mezí!! Nejhorší vláda, co jsme kdy měli. Měli bychom vzít vše do vlastních rukou, jít si zacinkat, ale něčím jiným, než klíčemi... ¨

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa