Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ovčáček vystartoval na Sobotku: Chci být vojákem v první linii, kde se střílí

Autor: kal - 
21. listopadu 2015
15:55

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček rázně vykročil z role, na kterou jsou lidé zvyklí u státem placeného úředníka. Nejnověji „naložil“ premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD). Sobotka, který tepal Zemana za vystoupení na Albertově 17. listopadu s islamofoby, je prý sám nebezpečný společnosti. Před jeho „výstřelem z děla“ bude ale Ovčáček, voják v první palebné linii, bránit Hrad jako ostrov svobodného myšlení.

„Nejvyšší ústavní činitel země, která má hlubokou humanistickou a demokratickou tradici, by neměl vystupovat na shromáždění xenofobní sekty, které bylo naplněno šířením intenzivní nenávisti,“ pustil se Sobotka do Zemana za 17. listopad na stránkách Hospodářských novin. „V současné chvíli jsme všichni v sociální demokracii na pana prezidenta strašně naštvaní za to, co udělal,“ řekl listu v pátečním rozhovoru.

„Protiúder“ z Hradu, konkrétně od Jiřího Ovčáčka, na sebe nenechal dlouho čekat. „Pan prezident pravidelně diskutuje s panem premiérem i se členy vlády. Nebyl tím, kdo se rozhodl zcela účelově vyvolat kontroverzi,“ uvedl Ovčáček v rozhovoru pro Parlamentnílisty.cz. „Pan premiér prostě promyšleně 17. listopadu 2015 vystřelil z pomyslného děla na Hrad. Musím ale pana premiéra upozornit, že tento ostrov svobodného myšlení má pevné zdi,“ varoval Zemanův mluvčí.

Českou hymnu zpívají 17. listopadu zleva Martin Konvička, Jindřich Forejt a Miloš Zeman Českou hymnu zpívají 17. listopadu zleva Martin Konvička, Jindřich Forejt a Miloš Zeman | ČTK

Podle Ovčáčka byla Sobotkova reakce účelová a vedená snahou zalíbit se médiím. „Nebezpečí vidím v tom, že premiér této země občany, kteří vyslovují svobodně své obavy z terorismu a migrační krize, ostrakizuje a nálepkuje. Nedomnívám se, že by pan prezident naštval celou ČSSD. Mohu se pozastavit nad tím, když pan premiér útočí na levicového prezidenta,“ řekl Ovčáček pro Parlamentnílisty.cz.

Mluvčí českého prezidenta Jiří Ovčáček (vlevo) a britský premiér Winston Churchill (koláž) Mluvčí českého prezidenta Jiří Ovčáček (vlevo) a britský premiér Winston Churchill (koláž) | Profimedia, archiv Blesk.cz a Ramon Hofman

Ovčáček: Už mě chtějí cenzurovat

Hradní mluvčí přiblížil podmínky, kterým nyní čelí on i prezident republiky. „Neuvěřitelná míra sprostoty se valí z Twitteru, onoho kanálu Pražské kavárny. Už se objevuje volání po cenzuře, někteří by mi nejraději chtěli zakázat vyjadřovat názory. V této době také dostávám celou řadu e-mailů, převažují ale ty pozitivní. Chtěl bych lidem poděkovat, protože je to pro mne velkou vzpruhou a velmi si toho vážím,“ zmínil Ovčáček, aby – s hlavou vztyčenou – dodal: „Za sebe mohu říci, že chci být nadále vojákem v první linii, kde se střílí.“

..krakonos500 ( 22. listopadu 2015 16:33 )

My, komunističtí debilové, stojíme hrdě za soudruhem Zemanem a jeho rektálním alpinistou Ovčáčkem.

tgbg ( 22. listopadu 2015 12:23 )

Je velmi smutné, že prezident povýšil vlastní ego a zájmy nad zájmy Česka a nechal se podplatit penězy rádoby ruských světovládců a teď jim za ty peníze ještě poklonkuje.

dzery ( 22. listopadu 2015 11:59 )

Takzvaná pravice prolezlá komunisty.

honza666 ( 22. listopadu 2015 11:35 )

Pro Halo noviny by to bylo asi dobrý, ale ten nýmand by si měl uvědomit, že zastupuje hrad. Spolu s hradním ješitou z toho prezidentování udělali totální frašku, kterou může obdivovat leda individuum bez použitelného mozku.

oltec ( 22. listopadu 2015 11:33 )

Sobotkovi zachutnala moc hrá si na papaláše, je to děs nic pořádného neudělal pro lidi ale kecat blbě to mu jde

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa