Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslanec kritizoval, sám se uklikl: Mladí nevědí, že „samet“ začal 1987

Autor: Václav Lang - 
19. listopadu 2015
10:14

Každý občas chybuje, nehledě na neúmyslné překlepy či přeřeky. Ale když se člověk splete zrovna ve chvíli, kdy sám za něco podobného kritizuje jiné, je to poněkud nepříjemné. Stalo se to poslanci za hnutí ANO Martinu Kolovratníkovi, když huboval na mladé, že nevědí, co se stalo 17. listopadu 1987. Svou chybu pro Blesk.cz „chlapsky“ přiznal.

Kolovratník si na sociální síti postěžoval na dnešní mládež, která nezná historii. Vyděsilo jej, že mladí v televizní anketě nevěděli, co se stalo 17. listopadu.

„Prakticky nikdo!!! z nich nevěděl, co se stalo 17. listopadu… Přitom tenhle svátek je podle mě jeden z nejdůležitějších. Připomíná boje studentů jak v roce 1939, tak start ‚sametové revoluce' v roce 1987,“ čílil na Facebooku. Až později změnil chybné datum na správné 1989.

Příspěvek Martina Kolovratníka před a po opravě Příspěvek Martina Kolovratníka před a po opravě | Repro Facebook

„Chlapsky se přiznávám. Skutečně jsem se ukliknul a měl jsem tam chybu,“ přiznal poslanec pro Blesk.cz. „Publikoval jsem to ve vlaku – s předstihem. A opravil si to doma hned poté, co jsem to viděl. Jsme jenom lidi,“ dodal.

Faktické chyby si však stihli všimnout lidé, kteří poslance na sociální síti sledují. „Tak koukám, že už jste si konečně opravil těch 1987 na 1989. V roce 87 totiž ještě například váš šéf udatně udával STB,“ napsal například jeden v narážce na šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

Video se připravuje ...
Další videa