Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman po boku islamofoba Konvičky: Zapěl hymnu, mluvil za národ

Autor: bru, sou - 
17. listopadu 2015
20:30

Zeman na akci Bloku proti islámu vyzval k toleranci opačných názorů. Příznivci bloku přitom vyzývají k úplnému vytlačení islámu z Česka. V davu lidí byli i Zemanovi příznivci, kteří skandovali jedním hlasem: „Ať žije Zeman“. Prezident v projevu nabádal lidi k tomu, aby si vážili rozdílnosti názorů a nepodléhali vymývání mozků.



Ti, kteří nejsou příznivci migrantů, nemají být podle prezidenta Zemana „nálepkováni“ jako islamofobové, rasisté či fašisté. Prohlásil to na akci organizace Blok proti islámu, která zastává k uprchlíkům negativní postoj a odmítá jejich přijímání. Své kritiky, kteří při loňském vystoupení Zemana na Albertově křičeli a někteří házeli vajíčka, označil za řvoucí stádo.

Lidé by si podle něj měli v klidu a míru připomenout památku obou sedmnáctých listopadů. Ať už tedy v roce 1939, kdy lidé protestovali vůči německé okupaci, nebo v roce 1989. „Tento národ si zaslouží, aby si vládl sám a aby mu nikdo, opakuji nikdo, z vnějšku nediktoval, co má a co nemá dělat,“ upřesnil Zeman.

Upozornil na to, že Český národ není xenofobní. V Česku žije prý více než půl milionu cizinců a dokážou žít s naší kulturou, jsou přijímáni přátelsky a nejsou s nimi žádné problémy, naopak naší společnosti prospívají. „Ale jejich kultura je plně slučitelná s evropskými hodnotami. Není to kultura vrahů a není to kultura náboženské nenávisti,“ mínil Zeman.

Zeman vyzval k toleranci různých názorů

Podle něj velkou většinu nelegálních imigrantů tvoří mladí, dobře živení muži. „A já se ptám, proč tito muži nebojují za svobodu své země proti Islámskému státu. A pokud přicházejí ze zemí, kde se nebojuje, ptám se, proč nepracují pro svoji vlast a pro její zvelebení, aby jejich země překonala dosavadní zaostalost,“ informoval prezident.

Povzdechl si, že by měl nejspíš pohodlnější život, kdyby byl hlasem médií, ale prý by se pak dostal do rozporu s tím, že hlas prezidenta má být hlasem národa. Na závěr občany vyzval, aby udělali vše proto, aby i nadále žili ve svobodné společnosti, kde si lidé budou vážit rozdílnosti svých názorů. „Kde o nich budeme diskutovat, kde budeme argumentovat a kde nebudeme podléhat vymývání mozků,“ uzavřel Zeman svůj projev.

Poté demonstrantům a svým podporovatelům vzkázal, že se s nimi uvidí i příští rok. Mikrofonu se pak chopil šéf hnutí Úsvit Marek Černoch a na pódiu zazpíval národní hymnu. Pod billboardem „Ať žije Zeman“ mu přibrukoval nejen Martin Konvička, ale také sám prezident.

Video Zemanův projev zakončil hymnou syn Karla Černocha (+64)! Poslechněte si! - Blesk
Video se připravuje ...

eliska963852 ( 20. listopadu 2015 18:07 )

Ty na ten rasismus vůči Židům jednou doplatíš, neustále porušeješ zákony této země. Jsi fašoun.

eliska963852 ( 20. listopadu 2015 18:04 )

Kníže také umí hymnu, ale má vrozenou vadu řeči, takových lidí je vic a smějou se jim jenom ignoranti.

eliska963852 ( 20. listopadu 2015 18:01 )

Náckové to s nikým nemyslí dobře, snaží se poze získat body u primitivů, neboli u své voličské základny.Islám je sice hrozba, ale alkoholik a Konvička ji neodvrátí. Zeman nemá žádné pravomoci a Konvička je jenom kašpar, kterého nikdo nebere vážně.

majojo ( 18. listopadu 2015 10:47 )

Malej hnědej byl Áda, jestli myslíš toho druhýho mrňavu, tak to byl zrzek a křestní jméno měl stejný jako první český kolaborant, nyní světec.

majojo ( 18. listopadu 2015 10:45 )

Zeman na rozdíl o jednoho pána hymnu umí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa