Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bělobrádkův nekřesťansky drahý výlet: Do vladního speciálu si vzal manželku a syna

Autor: Eva Pospíšilová - 
12. listopadu 2015
21:00

Spletl si funkci s cestovkou? Šéf křesťanských demokratů a vicepremiér Pavel Bělobrádek (38) vzal vládním speciálem manželku a syna za sluníčkem. A bůh odpustí, že rozpočet cesty vzrostl na dvojnásobek.

Letiště Praha-Kbely – včerejšek kolem desáté hodiny dopolední. Na ploše probíhají poslední přípravy speciálu na cestu české delegace na Maltu, kde se koná summit o uprchlické krizi. Čeká se na pasažéry. Dveře terminálu se otvírají.

K letadlu ovšem nemíří jen politici v čele s Bohuslavem Sobotkou (44, ČSSD) a vicepremiérem Bělobrádkem. Drže se matčiny sukně si to k airbusu s výsostnými znaky republiky šlape i blonďatý klučina. Že by vládní speciál začal dopravovat děti z mlhavé Prahy k moři za sluníčkem? Některé zřejmě ano…

Jenže kdo cestu a pobyt na Maltě Janě Bělobrádkové (30) a jejímu synovi Josefovi (3) platí? Dostávají také cestovní náhrady jako členové delegace? A jaký bude jejich program? Bělobrádek Blesku neodpověděl.

„Ano, místopředsedu vlády doprovází na pracovní cestě do maltské La Valletty manželka se synem. Není součástí oficiální delegace a neúčastní se pracovního programu místopředsedy vlády. Jakékoli další soukromé náklady paní Bělobrádkové, tedy jídlo či pobyt, si hradí sama,“ napsal Blesku Martin Ayrer, mluvčí vlády.

Dodal, že ani kapacita speciálu se kvůli »nezvanému « doprovodu nerozšiřovala, a tudíž v této věci nevznikly vícenáklady. Proč ovšem musela vláda v pondělí narychlo rozhodnout o zvýšení výdajů na tuto dvoudenní cestu, není jasné. Místo 250 tisíc zaplatí stát téměř půl milionu. Ale třeba to pomůže vyřešit migrační krizi…

zdeny145 ( 15. listopadu 2015 20:38 )

Slizák odpornej

XLADI ( 14. listopadu 2015 17:24 )

Je to Lidovec, to se nelze divit.

zaveda ( 14. listopadu 2015 13:12 )

CHová se jak pán Bůh,Který může vše a nikdo nemá právo ho kritizovat.Je to ubožák,který si zaslouží dostat do pekla

snufina ( 13. listopadu 2015 15:33 )

Zrzavej dobytek, co se navážel do pana prezidenta, když letěl z Číny jiným letadlem. Panu prezidentovi tehdá šlo o čas. Tomuhle zrzounovi jde o prebendy a kde co dostat zadara!!!!!

jarypadlo ( 13. listopadu 2015 10:43 )

Kdyby seděli na zadku a diskutovali na Skype,bude to levné a nezabere jim to čas.Navíc ekologie...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa