Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prosí Babiš o ochranku jen kvůli pozornosti? Vypadá to tak, kritizuje Jurečka

Autor: všm, ČTK - 
7. listopadu 2015
20:00

Andrej Babiš (ANO) se údajně z obav o své bezpečí rozhodl požádat ministerstvo vnitra o ochranku. Když se ovšem zdálo, že mu bude vyhověno, změnil názor. Prý si musí nejdříve prostudovat podmínky a až pak se rozhodne, zda ji přijme. Za to se do něj opřel na sociální síti ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Vypadá to prý, že ministr financí vše dělá jen kvůli medializaci.

Až v pondělí se ministr financí Andrej Babiš (ANO) rozhodne, zda přijme ochranku, o kterou na ministerstvu vnitra sám požádal. Chce si prý prostudovat podmínky. Uvedl to novinářům po pátečním jednání předsednictva hnutí ANO. 

To kriticky okomentoval na svém twitterovém účtu Jurečka. Nejdřív je lepší si zjistit, co obnáší policejní ochrana, a pak o ni žádat, jinak to vypadá jako snaha o mediální zviditelnění.“

 


Rýpnul si do něj minulý týden i věčný rival Miroslav Kalousek (TOP 09): „Ochranku by dostat měl. Protože by se taky mohlo stát, že nám bude úplně ukradený.

Únos, parte a jed

Babiš se cítí v ohrožení údajně proto, že připravuje novelu zákona o hazardu, opatření proti daňovým únikům a spadá pod něj finanční i celní správa.



Jedním z incidentů, které ministerstvem financí otřásly, bylo doručení obálky s jedem. Za tím stála údajně zločinecká skupina, která požadovala od české vlády převedení 5000 bitcoinů (kybernetická měna) v hodnotě kolem 1,6 milionu eur (přes 43 milionů korun) na virtuální účet. Pohrozila, že pokud se tak nestane, použije jed na veřejných místech v České republice. Jako ukázku, že to myslí vážně, gang poslal zásilku obsahující jed některým vládním činitelům.

Letos v létě také gang Albánců plánoval vyloupit Babišův dům a chtěl unést jedno z jeho dětí. Naštěstí je policie ale včas zadržela. Ministru financí loni přišlo jako pohrůžka také jeho vlastní parte. 

fojtikovic ( 9. listopadu 2015 08:37 )

Ty hňupe, ty jsi jen a jen pouhý babišohulič.

ceslo ( 7. listopadu 2015 21:41 )

Ksč zařídí

mirkli ( 7. listopadu 2015 21:13 )

Souhlas

mirkli ( 7. listopadu 2015 20:53 )

Jurečka proč "ti" (s malým t) vadí ochrana Babiše?

saly23 ( 7. listopadu 2015 20:48 )

KDU už od Luxe farizeiský hadi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa