Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Snowden je agent KGB, tvrdí Vondra. A „naivka EU“ mu prý spolkla návnadu

Autor: všm, zst - 
5. listopadu 2015
10:55

„Nejhledanější muž Ameriky“ Edward Snowden není prý žádný hrdina, ale člen KGB. Myslí si to aspoň bývalý ministr obrany Alexandr Vondra (ODS), který to uvedl pro Blesk.cz. Snowden vynesl informace o celosvětovém sledování lidí tajnými službami USA, pak utekl do Ruska. Teď by mu rád poskytl azyl i Evropský parlament a ke stejnému kroku vybízí tuzemskou vládu i Česká pirátská strana. „Skrytým pracovníkům KGB bych azyl rozhodně nedával,“ rázně odmítl nápad Vondra. 

„Já si myslím, že Snowden je fakticky Putinův agent, který má vrážet klín mezi USA a Evropu,“ okomentoval pro Blesk.cz Vondra. „Bohužel, naivní Evropský parlament mu na ten dojemný zastírací příběh o odhalení odposlechů skáče i s navijákem,“ zkritizoval exministr fakt, že Evropský parlament vyzval minulý týden členské státy, ať Snowdenovi pomohou a nabídnou azyl.

KGB i američtí agenti

K srdci si doporučení vzali například čeští Piráti. „Piráti požadují politický azyl v Česku pro whistleblowera Edwarda Snowdena už od roku 2013. Věříme, že usnesení Evropského parlamentu přispěje k tomu, aby se ministerstvo výzvou Pirátů opět zabývalo,“ uvedl Ivan Bartoš z mediálního odboru strany.

Nad tím Vondra jen kroutí hlavou. „Piráti mu na příběh skáčou stejně jako Evropský parlament. Skrytým pracovníkům KGB bych azyl rozhodně nedával,“ odmítl rozhodně. Zmiňovaná sovětská tajná služba byla ale zrušena po rozpadu SSSR. Následnickou organizací se stala 6. listopadu 1991 FSK.

Dále uvedl, že by Piráti udělali lepší službu svobodě, kdyby se zajímali o nadužívání odposlechů policií a státními zástupci u nás doma.

Později se Blesk.cz optal Alexandra Vondry na uvedené kontroverzní výroky i ve studiu:

Video Studio Blesk - Vondra - blesk TV
Video se připravuje ...

Zcela opačně to samozřejmě vidí sami Piráti. „Když vidím, jak rozhodují někteří evropští politici, nemohu se ubránit dojmu, že se nerozhodují svobodně, ale pod nátlakem amerických zpravodajců, kteří si už roky opatřovali materiály umožňující politiky vydírat,“ okomentoval Ivo Vašíček, místopředseda Pirátů. 

Snowden je hrdinou pro řadu odpůrců „Velkého bratra“, tedy dohledu vlád nad občany. Bývalý systémový administrátor pracující pro americkou Národní bezpečnostní agenturu (NSA) a zaměstnanec CIA totiž v roce 2013 vynesl do tisku řadu informací mimo jiné o tom, jak americké tajné služby sledují po celém světě telefonické hovory i elektronickou komunikaci. Za to mu v USA hrozí exemplární trest, v srpnu 2013 tak utekl do Ruska.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rumrum ( 12. července 2016 14:32 )

A vy jste co hloupí rusofilove

st.rec ( 6. listopadu 2015 07:48 )

Schapitooo se asi prohnulo když vyplatilo honorář za takovou perlu.Wonderaprase-platí hotově nebo pomejemi?

mirkli ( 5. listopadu 2015 12:54 )

To s tím myšlením je pouze domněnka pana redaktora, protože že Vondra myslí, tomu snad nikdo nemůže věřit! Ten, tak akorát skáče, jak Schapiro píská.

alex0800 ( 5. listopadu 2015 12:53 )

Zloděj křičí: chyťte zloděje.. Agent CIA a ministr Vondra (milenec Gávla - nezlob nebo se objeví fotky ) očerňuje lidi. Nehledě na fakt, že když KGB ZANIKLO, bylo Edwardovi pár roků a určitě ho v tu dobu naverbovala KGB Vondru také verbovali ještě tátovi v pytlíku S takovou "inteligencí" musí být svět úžasným místem . . Zde má očividně někdo místo mozku velmi mnoho mužského seme*e.. Připomeňte Sašovi ProMoPro a už zase bude skákat přes "kaluže".. . . Holt mafie VLASTIZRÁDCŮ se nyní snaží zaměstnat národ kravinama, hlavně aby lid neposadil do klecí skutečné viníky této Sametové tragédie, kdy vláda padla do rukou cizí koloniální mocnosti a republika byla zaprodána vlastizrádci oligarchům a sluhům elitářských oligarchů. Nedělejte si iluze ohledně pseudo-miliardářů v podobě Karlů Janečků (správce majetku Evelyn Rothschilda), práskačů Bubišů (agent Monsanta jakožto GMO HUBITELE LIDSKÉ RASY) a podobných nemajetných "miliardářů".. . . Tyto krypto loutky jsou mnohdy krypto-izraelskými občany a Izrael, jakožto Rothschildův stát zločince NEVYDÁVÁ ba ani TY VÁLEČNÉ - DŮKAZEM JSOU VŠICHNI JEHO PREMIÉŘI VZEŠLÍ Z MOSADU, POTÉ CO SI UŠPINILI RUCE KRVÍ NEVINNÝCH VĚŘÍCÍCH.. . Proto si v DE Angela Merkel (jakožto Izraelská občanka, stejně jako Porošenko a velmi mnoho politiků milujících USA) může dovolit hrát si na hloupou ovci.. Ví moc obře, co dělá, na nátlak svých loutkovodičů, poté, CO PODEPSALA KANCLÉŘSKÝ AKT.. Ten je jasným důkazem kolonizace Německa po válce Spojenými Státy Zednářskými/ satanistickými (tedy USA).. Vítejte v Evropském Chalífátu, který vystěhujeme do tvůrců tohoto Arabského Jara, tedy USA a Izraele.. Jejich bitvy, jejich problémy i následky ať si nesou sami..

mirkli ( 5. listopadu 2015 12:47 )

Vondra ty jseš fakt Mitrofanov!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa