Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman dostal umělou inteligenci. Robota, co mu podá cigarety

Autor: jp, zst - 
3. listopadu 2015
16:50

Je to firma, která vyrábí součástky pro stroje na výrobu těstovin, čokolády nebo krmiva. Když ale přijel do podniku Bühler v Žamberku na návštěvu prezident Miloš Zeman, dostal darem na míru sestrojeného malého robota. A hlava státu si už vyzkoušela, jak němý sluha zvládá podávat jeho oblíbené cigarety. Prezident si dárek převzal během návštěvy Pardubického kraje.

„Je to taková krásná domácí hračka, kterou si pan prezident může po večerech vyzkoušet,“ řekl k dárku překvapené hlavě státu ředitel firmy Jiří Appeltauer.

Vysavač, pračka a krásná znělka

Prezident Zeman zpočátku nevěděl, co má s robotem dělat. „Já jsem technický talent. Na co sáhnu, to rozbiju. Já to nejdřív vyzkouším jako pojízdný vysavač. Když to nebude fungovat, zjistím, zda to náhodou není pračka,“ vtipkoval.

„Když ne, tak nakonec z toho udělám učícího se robota, který mě pozdraví, kdykoliv přijdu na Hrad nebo do Lán, ukloní se a případně zahraje nějakou krásnou znělku,“ dodal Zeman.

Zeman se z podavače cigaret zaradoval

„Cigaretu vám to podá,“ ujistil ředitel rychle prezidenta na rozpacích. „Ježíšmarjá! Tak to je to hlavní, co potřebuju,“ roztál Zeman. „Vynikající,“ pochvaloval si vzápětí.

Nakonec vytáhl ze saka cigarety a chtěl robota ihned vyzkoušet. Robot zkouškou prošel. „To je ten nejzajímavější dárek, který jsem dostal,“ děkoval prezident. Robot může pomáhat Zemanovi i například s obracením listů v knize nebo s urovnáním tužek na stole.

Na prezidentovu reakci se podívejte ve videu:

Video Prezident Miloš Zeman dostal podle svých slov v Žamberku nejoriginálnější dárek. Robota, který umí podat cigaretu. - Blesk / Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

byvalyvoliccssd4 ( 3. listopadu 2015 23:26 )

Takže na Hradě máme konečně něco inteligentního. I když je na baterky.

milosuvadvokat ( 3. listopadu 2015 23:13 )

chudacek , mrdi podnikani mu sebralo vse , vecne se tu zoufale smeje jako kobyla

milosuvadvokat ( 3. listopadu 2015 23:11 )

hodil by se mu i drzacek pri moceni

a-z- ( 3. listopadu 2015 19:33 )

Že tě mám rád? To nechci okecávat. Tvoje sebereflexe je příkladná pro ostatní diskutéry.

a-z- ( 3. listopadu 2015 19:21 )

Tvůj hysterický smích chápu.Takhle se veřejně přiznat.Mám rád upřímné lidi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa